CDR.cz - Vybráno z IT

Ford navrhl odhlučněnou silvestrovskou psí boudu. Pomáhá snášet ohňostroje

Automobilka Ford chtěla usnadnit život psům i jejich majitelům a přišla s prototypem psí boudy, která bude tlumit nadměrné hluky z okolí. Nikdo však neví, zda se bude někdy prodávat.

Domácí mazlíček je dnes brán jako plnohodnotná součást rodiny, a proto je rozmazlujeme různými módními a technologickými doplňky, abychom jim zpříjemnili život nebo je zkrášlili. Blížící se konec roku je pro nás lidi často spojen s nejrůznějšími hrátkami, ohňostrojem a hlukem. To je ovšem noční můra pro mnoho zvířat, včetně psů. Když trpí náš mazlíček, trpíme zpravidla i my.

Automobilka Ford nyní přišla s efektivním řešením, jak uchránit mazlíčky před zbytečným stresem z nepřiměřeného hluku. Ford využil své technologie na prototyp psí boudy, která by měla být zvukotěsná. Tuto technologii odhlučnění využívá Ford například u svého SUV Edge.

Psí bouda je vybavena mikrofony umístěnými uvnitř, které jsou citlivé na zvýšenou hladinu hluku. Při jeho zvýšení dojde k okamžitému vyslání specifického zvuku na určité frekvenci, který má za cíl snížit nebo vyrušit pro psy nesnesitelný zvuk. Pro dosažení větší efektivity je bouda vytvořena ze zesílené vrstvy korku, jakožto účinného tlumiče.

Tento projekt není jediným inovativním nápadem pro zlepšení každodenních starostí. Mezi další projekty patří tzv. Max Motor Dreams, což je pohyblivá postýlka pro děti, kteří dokáží usnout pouze ve vozidle. Proto je postýlka vybavena motory na spodní části simulující jízdu ve vozidle, okolní zvuky a dokonce LED světly pro simulaci venkovních lamp.

I přes nadšené ohlasy se bohužel tato postýlka nikdy nezačala vyrábět, a zůstala tak pouze u projektu. I když by majitelé psů speciální boudu uvítali, nikdo neví, zda ji nepotká podobný osud jako dětskou postýlku.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Ford navrhl odhlučněnou silvestrovskou psí boudu. Pomáhá snášet ohňostroje

Žádné komentáře.