CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nová francouzská letadlová loď PANG bude vyzbrojena stíhačkami 6. generace

Nebylo by lepší využít finance na něco užitečnějšího než na neustále vyzbrojování.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A mít obranyschopnost jako třeba Ukrajina?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nepřijde mi že by ukraina dávala paníze, místo zbrojení, na něco užitečného...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jste to nepochopil, tak podstata "neustálého vyzbrojování" je mít obrany schopnou armádu pro případ, že agresivní soused s imperialistickými choutkami anektuje třeba Krym. Jenže na Ukrajině finance nešly ani na něco užitečného, tam je rozkradla parta ruského agenta Janukoviče. V roce 2017 bylo převedeno zpět do Ukrajinského rozpočtu "1,4 miliardy dolarů (asi 37 miliard korun), které patřily bývalému ukrajinskému prezidentovi Viktoru Janukovyčovi a jeho spolupracovníkům. "

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud jste to nepochopil, tak která sousední země se chystá anektovat kus francie, německo, španělsko, nebo velká británie?
A co má společného totálné bordel a korupce na ukraině tím, že do ničeho rozumného, namísto zbraní neinvestovali a tudíž bylo ono "srovnání" naprosto nesmyslné a mimo? (už jen čekám o demagogickou další snahu zatáhnout do zbrojení francie putina a rusko...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto mimo je Stan a vy, prostoduchý demagogu.
Podstatou obecného sdělení je, že země, která zanedbá svoji obranyschopnost, riskuje osud Ukrajiny, protože se nedokáže bránit proti agresorovi. A je jedno jestli ty finance nacpe do něčeho "rozumného" nebo se rozkradou.
Agresor, jako například váš oblíbený Putin, musí vědět, že by dostal na budku. Tak jako například Argentina při pokusu anektovat Malviny. Však on by si Putler troufnul i na další, kdyby věděl, že mu to projde. Takhle akorát financuje francouzské fašouny, aby dělali ve Francii rotyku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak proto tak amíci zbrojí, aby mohli po světě rozdávat tu jejich demokracii o kterou jim většina např. muslimských zemí vůbec nestojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jenom tam, v ČLR, v KLDR, v Bělorusku, ani v RF o ni taky vůbec nestojí ... tedy věrchuška rozhodně ne!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je demagogie. Kdyby Ukrajina dávala peníze na něco užitečného, nějak by to zabránilo Rusku v tom na ní zaútočit?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naopak to co říkáš je demagogie, kdyby ukraina dávala na něco užitečného, nebyl by tam takový bordel měla by funkční ekonomiku a mohla by si dovolit funkční armádu.
A nebyl jsem to já kdo tu argumentoval ukrainou tak sem přestaň s kolegou laskavě zase tahat "zlé rusko".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže peníze na armádu se nemají dávat aby šla lépe ekonomika a byly peníze na armádu (které se ovšem nemají dávat, aby byly....).

Aha. Už jsem si všiml, že máš poněkud "zakroucené myšlení".

"A nebyl jsem to já kdo tu argumentoval ukrainou tak sem přestaň s kolegou "
Ano, to jsi nebyl, právě protože Ukrajina Tvé názory vyvrací. Ukazuje, že peníze do armády je potřeba dávat, protože jinak Tě jakýkoli agresor okrade.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejprve musím mít fungující ekonomiku pak můžu mít peníze na armádu.
Alespoň tenhle základní princip snad nepopřeš ....
Zbytek nemá cenu komentovat a opět přestaň se snažit propagovat všude "zlé rusko"....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) A Francie snad nemá fungující ekonomiku??? Debata začla tvrzením, že Francie nemá dávat peníze do armády.

2) Ale když už jsme u Ukrajiny, jak by Ukrajině pomohla fungující ekonomika před Ruským vpádem??? Nijak. Jediné, co by mohlo Rusko odradit je silnější armáda, proti které by už nestačilo vést "proxy válku" a která by Rusko stála příliš peněz a životů.
Takže i Tvé implicitní tvrzení, že nejprve ekonomika a pak armáda není pravdivé. Je třeba dávat peníze jak do ekonomiky, tak do armády, obzvlášť, je-li v mém regionu agresor.

To, že ukrajina nedávala peníze ani tam, ani tam, bylo samozřejmě špatně, ale v její situaci by ji bývalo daleko více pomohlo, kdyby měla na výši armádu a ne ekonomiku. Takže původní Petrova námitka byla zcela na místě a Tvá replika byla mimo: Petr netvrdil, že to Ukrajina dělá dobře, ale tvrdil, že kdyby dávala více peněz na armádu, bylo jí lépe, což pravda je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Komu není shůry dáno....
Ukraině by fungující ekonomika pomohla tak že by jí nezdrhali lidi, nedezertovali vojáci měla by funkční armádu spokojené obyvatelstvo a lidi na východě země by neměli potřebu chtít raději k rusku, které by toho pak nemohlo využít, jenže to je asi na "logika" moc složitý myšlenkový pochod že...
Ale jak už jsem psal přestaň laskavě za každou cenu do všech diskuzí tahat to svoje rusko...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

- Lidi na východě do žádnýho Ruska nechtěli. Prokazuje to naprosto minimální velikost proruských demonstrací "po Majdanu". Největší proruská měla ani ne 20.000 lidí, což na asi osmilionový Donbas je nic. Pro srovnání: milion chvilek měl asi 300.000 demonstrantů a stejně dle průzkumů reprezentuje menšinu. Na to obsadit zemi teroristama a udělat tam totalitní stát nepotřebuješ podporu lidí, stačí mít bandu teroristů, který někdo zásobuje zbraněma a lidma.

- "měla by funkční armádu"
Oponoval jsi názoru, že na armádu je třeba dávat peníze. Pokud by na tom Ukrajina byla hospodářsky lépe, ale na armádu by dávala stejné peníze, tak by její armáda stála ještě více za houby. Takže opět jen urážkama maskuješ to, že Ti došly argumenty.

To, že kromě samotnejch peněz na armádu je třeba zajistit udržitelnost těch výdajů na armádu, což se zajistí fungujícím hospodářstvím, to je pravda, ale to je totální offtopic k původnímu tématu threadu: zdali je správné, aby Francie (která už to rozvinuté hospodářství má) dávala peníze do armády.

Jsi vcelku zručný demagog, ale todle Ti fakt nevyšlo.

A btw.: co řekneš na takové Ruské armádní výdaje. Také platí, že by měli "peníze použít na něco užitečnějšího", např. na rozvoj svého hospodářství? Anebo tudle tezi aplikuješ na všechny, jen ne na Rusko? Prosím o odpověď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On s tou proruskou propagandou prostě nepřestane...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže, předkládaná fakta vyvrátit neumíš, na otázku se Ti odpovědět nechce, protože by ses odkopal.... nu co jiného zbývá, než snaha zahrát diskusi do autu....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Až přestaneš šířit svou propagandu o rusku a budeš se věnovat tématu tak klidně...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžem koupit roušky z Číny :-D
- Raděj utratíme miliardu za jednorázové roušky, než dát miliardu do armády... protože "Kritici nevěří, že je armáda schopná tolik peněz utratit." ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odjinud je ani koupit nemůžeme když je potřebujeme, protože tady se všichni jen kasaly jak jich vyrobí miliony za den a skutek utek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Šíříte nepravdy. Nemálo firem si střežovalo, že byla připravená vyrábět, ale nikdo je neoslovil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je jako jsem připravený pracovat, ale nikdo mě neoslovil, abych u něj pracoval. Není to náhodou tak, že výrobce musí svůj výrobek nabízet, že vůbec něco takového vyrábí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) Ale oni to státu nabízeli. Jenže stát o to nestál.

2) V situaci, jako je tato, je jedním z úkolů státu samostatně hledat pro ČR nejlepší cesty, a ne čekat, jestli mu někdo něco nabídne. Takže i Ta Tvoje teze není správná.

Úplně normální v takovéto situaci, kdy jde o život lidí, je, že oslovím všechny, kdo by jen trochu mohli pomoci. A ne čekám, jestli mi někdo náhodou něco nenabídne, a zatím nakupovat předražené a funkčně problematické výrobky z číny, navíc v nedostatečném množství.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No to nedostatečné množství je spíše na straně těch českých jakože výrobců. Jeden se prezentoval i v televizi jak dokáže vyrobit 1,5 milionu roušek denně a skutek pak utek nic z toho nebylo. Jinak nakupovat mohli i ostatní instituce jako kraje, města, obce, zřizovatelé domovů důchodců, hospiců atd. ne jen stát. Když někdo státu nabídne pár kusů týdně tak to není pro stát zakázka, aby to lepil po pár kusech od kdejakých výrobců, ale mohli to nabízet těm ostatním. Podle tebe i ti zaměstnavatelé v situaci kdy hledají zaměstnance tak by měli oslovovat pracovníky, ale ještě mi nikdy od žádného zaměstnavatele nepřišla nabídka na zaměstnání, takže tak je to i s tímto.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"prostoduchý demagogu."
"váš oblíbený Putin"
"Putler"
Takže jsem se trefillll :0))))
Mimochodem doporučuji si dostudovat historii Malvíny/Falklandy mají s Francií máloco společného to byla Britsko Argentinský konflikt...
a vzhledem k tomu že francie i rusko disponují atomovými zbraněmi jsou podobné "úvahy" bezpředmětné.....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vy jste tak bystrý. Když se mluví o Ukrajině a anexi Krymu, tak jste hned věděl, že se mluví o vašem oblíbenci Putinovi, což je podle všeho doživotní president Ruska. Bravó! Trefil jste se! Sice ne do vlákna, ale co na tom záleží? Mimochodem, všiml jste si, že Stan do diskuse demagogicky zatáhnul amíky? Pusťte se do něj!
Copak, copak, opět se nám vrací vaše teorie o tom, že vlastnicví jaderných zbraní vylučuje jakýkoliv konflikt mezi vlastníky? Tu už jste zde rozvíjel před lety. A uváděl příklad Indie a Pakistánu. Jenže se vám to pak nějak pokazilo, protože Pakistán podporuje kašmírské separatisty, byly tam nějaké ty stovky možná tisíce mrtvých a sestřelená letadla. No a nedávno dokonce došlo ke konfliktu mezi Čínou a Indií. Naštěstí příhraniční incident a jenom desítky mrtvých. Přiznáte svůj omyl, že vlastnicví jaderných zbraní nevylučuje omezené konflikty? Řečnická otázka, samozřemě, že ne bezpředmětná úvaho.
Jenže vám při tom poučování unikla pointa, která spočívá v tom, že země, které nebyly dostatečně připravené na agresi svého imperialisticky rozpínavého souseda, už o území přišly: Moldávie, Gruzie, Ukrajina. Možná našly nějaké rozumější využití financí než investovat do obrany a zbrojení, třeba je rozkrást, jako ruský agent Janukovič.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo aha tak oni potřebují letadlové ty lodě na podporu separatistů a ne na ochranu před zákeřnými sousedy :0))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje demagogie nemá mezí.
Vadí ti že Francie s fungující ekonomikou staví nové letadlovky,ale že Rusko mající léta směšně tragickou ekonomiku a životní úroveň řadí Rusko mezi největší tragedy Evropy potažmo světa,investuje bezcenné Rublíky do debaklů jako je T14 a Su57...O opravě VRAKU jménem Kuzněcov nemá ani smysl psát:) A přitom podle tvé logiky Rusko nikdo v reálů neohrožuje,co by si také na tom Žebrákostánu co kdo vzal?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle logiky ruské propagandy Rusko ohrožují úplně všichni. Obkličují ho a usilují o jeho přírodní bohatství a komodity! Které Rusům všichni závidí! No a které jsou i po dvaceti letech s Putinem v čele RF hlavním zdrojem přijímů, jako u nějaké země třetího světa. To dá rozume, ne? No, nedá :-)
No když si přečtu "Jak Češi škodí Rusku za posledních 100 let", tak mám pocit, že minimálně plánujeme znovu ovládnout Transsibiřskou magistrálu. https://manipulatori.cz/cesi-skodi-rusku-uz-100-let/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať si každý udělá vlastní názor kdo tu demagogicky místo argumentů tahá do dikuzí o francouzké letadlové lodi rusko a místo argumentů používá "vrak kuzněcova" "Žebrákostánu" či "bezcenné rublíky".....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Copak,nelíbí se ti prosté pojmenování faktu o tvém milovaném agresivním Rusku?
Ono je faktem že značná část Rusů je na pomezí chudoby a bude hůř,Rusku zaostává ve všem a mimo suroviny nemá nic.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-chudoba-prezident-vladimir-...
Ovšem místo toho si hraje na velmoc...K smíchu.
A Kuzněcov byl polovrak při debaklu v Syrii,dnes je to šrot s nulovou bojovou hodnotou.I když je dobře že Ivan investuje po podobných debaklů,o to méně bude peněz na podrývání Evropy a pro financování páté kolony zde i jinde:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Demagogické nesmyslné výrazy a umělé zatahování "zlého ruska" do každé diskuze s vojenskou tématikou má být "konstatování faktu"? :0))))))))) Za komunistů by jste nejspíš sepisosovali podobné konstrukce o "imperialistech z volstrýtu" ani za 30 let se podobní jedinci nezměnili, je mi vás líto...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chápu,smutná ruská realita ekonomického trpaslíka potácejícího se nad jedním debaklem za druhým obdivovatelům Velkého Ruska moc nevoní:) Otázka je kdy vlastně Rusko bylo opravdu velké a úspěšné:)
Smutné je spíše to že někdo po ruských útocích na nemocnice,vyhrožování suverénnímu státu který má plné právo odstranit sochu kterou uzná za vhodnou o masovém vrahu Maďarů ani nemluvě,sponzorování Fake News webu jako komický Sputník,po všem a mnohem více ruského ,,blaha,, bojuje za ruský Žebrákostán.Ovšem to není boj,tomu se spíše říká kolaborace...Otázka je zda podobné proruské žvásty jsou spíše k pláči či k smíchu.Naštěstí podobných exotů není ve společnosti moc ale o to více ta 2% menšina kvičí:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Laserová děla? To tam můžou dát rovnou "chytré lavičky".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.