CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Francie zablokuje e-shop Wish, mate spotřebitele a nabízí nebezpečné hračky

Vždy keď chcú spraviť nejakú sviniareň, začnú sa oháňať starosťami o naše zdravie. Nekresťanské preclievanie tovaru im nepomohlo tak prešli na ďalšiu fázu. EU smeruje do hajzlu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš že čínského ŠUNTU je zde málo?
EU má tvrdě omezit dovoz tohoto braku,zlodějskou kopírku Čínu není potřeba podporovat že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že se na wish prodává nebezpečná elektronika je fakt, že ti většinou nedojde to co sis objednal je fakt, že prodávají padělky je fakt. Je to prostě ekvivalent trhovců kteří prodávají elektroniku za pár šušňů. To o čem mluvíš jsou jiné problémy než to že na wish jsou padělky, scam a nebo nabíječka u mobilu která svou teplotou taví plast.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když si objednám "nabíječku" za 12kč tak se nemůžu divit že mi dojde levný šunt. V číně se dnes vyrábí naprostá většina všeho včetně těch kvalitních. Jinak mně se nikdy netavily ani ty levné ale nikomu nedoporučuji je používat kvůli značně ošizenému zapojení a často mizernému oddělení 230v části od 5v .. Taky mám kupodivu lepší zkušenosti s reklamacemi než v EU shopech. Nesmysl je i propaganda o "čínské kopírce" dnešní čína je sama zdrojem invence a vědy, ne jako před 10-20 lety. Problém nikdy nebyl s kvalitou jako takovou, člověk prostě musí vědět co kupuje, problém byl spíš s tím že stejnou věc u nás někdo přeprodával za dvojnásobek!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale já nijak nerozporuju co píšeš a souhlasím s tím, ale taky si myslím že wish je z 90% zaplavený šmejdským haraburdím často bez ohledu na cenu. Krom zesilovače, repro, da převodníku a stolu z masivu co pamatuje Gottwalda je ten zbytek u mě doma taky vesměs z číny, dlužno dodat že je to funkční a solidně udělané.

Ta nabíječka byla u „scam“ telefonu z wish který stál necelé 4000, prodejce samozřejmě nereagoval, wish nereagoval, akorát prodejce za pár dnů už neexistoval. Vím že i na wish jsou slušní prodejci, ale pořád si tam můžeš koupit za 8000 korun „GTX 1060“ i s VGA a DVI, moc nízké ceny asi už netáhnou. Bez ohledu jestli za to wish vrací prachy to moc dobrá vizitka není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekni to velkým západním výrobcům že Čína není kopírka,uvidíš jak dopadneš.Ono je to tak že krádež a kopírování je zcela nepokrytě podporováno soudruhy.
Jistě,Rejžák umí vyrobit dobré západem vytvořené produkty,ale vlastní produkce je z 95% toxický odpad který se rozpadá po vybalení z krabice:)
Ostatně,žádný div,toxická země produkuje toxický odpad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkus vylézt ze sve propagandistické ulity a zjistit si fakta. Kdo dneska plní odborné časopisy články, kde jsou čínské univerzity oproti těm našim? Kdo podává kolik patentů. Kde vyrábí přední výrobci elektroniky?
Čína má a měla daleko menší omezení takže se tam sice vyrobí kdeco ale zase díky tomu mají mnohem progresivnéjší a rychlejší trh a dávno jsou míle před námi... No a v momentě kdy je třeba tak i tam nakonec komunisti zavádí různé omezení jen kupodivu zdaleka ne tak socialistická jako ta v EU...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Kdo dneska plní odborné časopisy články

Tak tady bych byl s tím argumentem byl opatrný, protože "kdo živí současnou článkovou krizi (banality, nereprodukovatelné výsledky, podvody...)" je otázka, u které člověk nemusí zrovna chtít být součástí odpovědi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud toho někdo produkuje fakt hodně tak se mezi tím najdou i černé ovce.. Mluvím o tom že čína prostě už dnes není to stejné co před xx letz a nebude dlouho trvat a předstinhe USA i jako nějvětší ekonomika vůbec. Jestli to je či není dobře můžeme řešit jak chceme ale dokud od ní budou ve velkém všichni nakupovat veškerou produkci a ničit si postupně tu vlastní tak s tím nic nenaděláme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale nikdo přeci nechce zakázat celou Čínu, jen Wish. Nemusíte naříkat, že další krok je jaderné bombardování Číny západem. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono kdy aspon to zbozi z Wish splnovalo, co slibuje ... velmi casto tomu tak neni.
Takze krome vylozene nebezpecnych veci - jakakoliv elektrinika do zasuvky - vesmes vse porusuje EU normy a muze snadno dojit k pozaru nebo urazu uzivatele 240 V.
Nebo ty hracky atd obsahuji nepovolene chemikalie, zkusobujici rakovi, postizeni vyvoje deti atd.

No a pak je tam spousta scamu, jako treba 15cm x 40 cm solarni panel na bahoh, s usb vyvody a kabelem na dobijeni oloveneho akumilatoru do auta - s vykonem 10 000 W! Realne to neda ani 5 W pri plnem slunecnim osvetleni (ani fyzikalne nemuze dat vice).

Nebo ruzne ubs flash disky s kapacitou 1 TB, 2 TB, ktere v realu obsahuji 8 GB flashdisk, s upravenym firmware, aby se v systemu disk tvaril jako 1, 2 TB

Takovych veci je ve Wish mraky.

Doibra je taky sprchovaci hlavice se zabudovanym ohrivanim voday na 240 V - pro mista, kde tece jen studena voda ze sprchy .... v realy je unvitr hlavice nestinenu odporovy drat na 240 V - takze to vodu sice ohreje, ale ta voda je primo spojena na 240 V a muze uzivatele zabit. Tohle proste nevymyslis.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ty jejich 2TB flash disky jsou náhodou perfektní, sám na ně pravidelně „ukládám“ neužitečné data které bych jinak smazal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesmyslné počty u čínských obchodníků jsou známé. Obvykle si upravují jak se jim co hodí. Například mAh u baterek přepočítají na 1,5v baterku atd. Ale zrovnana fake flashdisky jsem narazil jen v článcích a asi 10 různých kusů co jsem objednal fungovalo jak mělo. Dva jsem vyreklamoval na vrácení peněz (vadné kusy). Koupil jsem i levný čínský SSD který funguje dodnes. Podvodníci jsou všude. Na aukru či ebay je jich taky neurekom a nikdo je ve vrancii nablokuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.