CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k FTC varuje výrobce PC: porušují právo na opravu

"Spotřebitelé by měli mít možnost provádět opravy bez obav ztráty záruky, což je základním kamenem spotřebitelské svobody a práv."

Dnes je každý kto si dokáže prehrať videá na YouTube, automaticky odborníkom na všetko. Pritom vedomosti ani skúsenosti žiadne. Zato však sebavedomie vo vlastnú šikovnosť obrovské. A keď to potom rozbije ešte viac, tak sa ešte diví že mu nechcú uznať záručnú opravu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsak, ale tak je to v poriadku. A ako inak chces ziskavat vedomosti a skusenosti ak nie vlastnymi pokusmi, a ano do toho spada aj sledovanie YT videi. To, ze par ludi potom place nad rozliatym mliekom je uz ale problemom danych jedincov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle u nás platilo celou dobu. Záruční pečeť neměla žádnou oporu v zákoně a jeji porušení nemohlo znamenat že ztrácíte záruku.. Naopak poškození neodborným zásahem ano, ale tro že sundám samolepku není neodborný zásah. Svého času se to lepilo na každou pc sestavu ale reálně to nemělo žádný význam, protože to bylo v rozporu se zákonem a jen to mělo odrazovat neznalé uživatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.