CDR.cz - Vybráno z IT

General Motors chce sesadit Teslu. Do 2026 mají prodat milion elektromobilů

Automobilový koncern General Motors chce způsobit revoluci ve světě elektromobilů a sesadit Elona Muska z trůnu. Jak hlavní zbraň jim má posloužit Cadillac vyzbrojený novou platformou BEV3, která se v budoucnu objeví u dalších devíti modelů.

Ohromný automobilový koncern General Motors již dlouhou řadu let touží po nějakém elektromobilu z vlastní dílny, který by mohl nabídnout široké veřejnosti, a nejen fajnšmekrům. I když několikrát se svými vizemi neuspěl, stále zkouší nové a nové možnosti. V současné době má podle slov předsedkyně představenstva další cíl – do roku 2026 prodat milion elektromobilů.

Především v USA si jednoznačně drží na výrobu elektromobilů monopol automobilka Tesla. Tento post však nemusí mít navždy, protože General Motors by rádi Teslu z tohoto monopolu sesadil. Chtějí na trh přinést elektromobil značky Cadillac a podpoří ho i zdvojnásobenými investicemi v příštích dvou letech do rezortu vývoje elektromobilů a autonomních systémů.

Podle dostupných informací by měl být Cadillac první značkou od General Motors, která do vínku dostane zbrusu novou platformu BEV3, která vystřídá současnou BEV2 používanou například u Chevroletu Bolt EV. To je mimo jiné i důkaz, že General Motors změnila „směr plavby“. Původně tou revoluční značkou, která sesadí Teslu, měl být totiž Chevrolet.

Platforma BEV3 se rodí již od roku 2017 a je již nyní jasné, že se jedná o novou vlajkovou loď General Motors, na které prý bude stát alespoň devět modelů pokrývající široké portfolio od crossoveru po sedmimístné SUV. Zda se to General Motors povede a porazí Elona Muska v boji o první místo nebo zda se bude jednat o další neúspěšný pokus, ukáže jen čas.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku General Motors chce sesadit Teslu. Do 2026 mají prodat milion elektromobilů

Žádné komentáře.