CDR.cz - Vybráno z IT

George Lucas prozradil, jak měly původně skončit Hvězdné války

George Lucas poodhalil v knize Jamese Camerona: Story of Science Fiction, jak by vypadala další trilogie Star Wars v jeho podání. Chtěl v ní dovysvětlit celý koncept Síly, midi-chlorianů a také představit nová mikrobiotická stvoření - Whilly.

George Lucas poodhalil v jednom z rozhovorů pro dokumentární publikaci Story of Science Fiction od Jamese Camerona svoji vizi příběhu, kterou nakousl již v prequelové trilogii první epizodou, Skrytou hrozbou. Fanoušci si mohou vzpomenout, že jedním z opakujících se témat byly midi-chloriany a jejich koncentrace ve vesmíru a každém živém stvoření, malého Anakina Skywalkera nevyjímaje. Ten jejich koncentrací ve svém těle překonal i mistra Yodu a další rytíře Jedi. 

Podle George však značná část fanoušků koncept midi-chlorianů nesnesla. Smyslem však bylo pochopit, že my nejsme ti, kteří řídí vesmír. Nejsme ti u kormidla, ale skrývá se za našimi zraky kompletní ekosystém inteligentních stvoření, které George Lucas pracovně nazval Whills a kteří komunikují pomocí midi-chlorianů. Právě mikrobiotickým světem se měla zabývat poslední trilogie Hvězdných válek, kterou však nyní produkuje Disney.


"Chtěl jsem tím říct, že jsme pouze vozidly těchto stvoření, kteří skrze nás putují vesmírem... Jsme pro ně jen plavidly přemisťující je z místa na místo. A jejich spojnicí jsou midi-chloriany, pomocí kterých komunikují. V obecné rovině jsou vlastně Silou oni, Whillové," vysvětluje George Lucas. 

"Vymyslel jsem celý koncept Síly, Jediů a všeho okolo, od začátku až do konce. Nikdy jsem však neměl příležitost to dokončit a povědět to lidem. Kdybych společnost neprodal, mohl jsem to udělat, a pak by vše bylo kompletní. Spousta fanoušků by to samozřejmě nenáviděla, jako Skrytou hrozbu, ale alespoň by byl celý příběh dopovězený od začátku až do konce,“ doplňuje Lucas.

Která z verzí nové trilogie se vám zamlouvá více? Ta stávající od Disney nebo údajně zamýšlená původním autorem? 

Diskuse ke článku George Lucas prozradil, jak měly původně skončit Hvězdné války

Žádné komentáře.