CDR.cz - Vybráno z IT

Get Even překvapuje tématikou. Místo postapokalypsy psychologický horor [GC2016]

Get Even Main
Když se počítalo s hrou Get Even pro rok 2015, předpokládalo se, že půjde o postapokalyptickou akci s revolučním nápadem smazat kritické rozdíly mezi žánry singleplayeru a multiplayeru. Výsledek ale svým vzezřením překvapil.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

V roce 2015 se pro studio The Farm 51 s tímto titulem velká sláva nekonal, neboť byl odložen o další rok. Důvodem byly problémy s finálním laděním hry, co se oficiálního stanoviska týče. Podle aktuálního traileru, který byl představen v rámci veletrhu GamesCom 2016 to ale vypadá, že odklad byl způsoben kompletním předěláváním hry. 

Get Even 3Get Even 4

Ve své původní podobě jste měli jako hráč figurovat v akční postapokalyptické hře, kde vašimi protivníky nebyli pouhá NPC, ale skuteční hráči. To vše v rámci příběhové singleplayer linie. Váš kamarád (či někdo úplně cizí) by tak teoreticky získal do rukou otěže dílčích částí příběhu. Ztrpčoval by vám život pokusy překazit váš postup, či vás alespoň zpomalit. Halelujah! 

Get Even 8

Podle aktuálního traileru si po tomto konceptu můžeme nechat ale bohužel jen zdát. Z Get Even se vyklubala hororovka z první osoby a částečnou implementací FPS akce. Vývojářské studio The Farm 51 se vydalo spíše cestou psychologického thrilleru, ve kterém se hráč ocitne v roli může jménem Cole Black. Ztráta paměti, omezené prostředky, nepřehledný zdroj světla, strašidelné a opuštěné prostředí. Povědomé? 

Get Even 5Get Even 6

O revoluci mezi single-multi hodnotami se mlčí. Studio místo toho vytáhlo do války proti běžným FPS hrám a vydává se směrem děsivého prostředí opuštěné psychiatrické léčebny. 

Jediným vodítkem ve hře se stává mladá dívka s výbušninou na svém těle. Hráč musí zjistit, co se vlastně děje za doprovodu už poněkud ohrané amnezie. Přesto má Get Even potenciál. Při tvorbě byla použita technologie pro 3D scanování reálného prostředí, címž hra získává nemalé plus v rámci autentičnosti a pro hráče bude snazší se vžít do role.

Get Even 2

Kdyby hře samotné nepředcházela kupa odvážných rčení, radikální změna směru vize a nekonečné odklady, po hře by skočil každý fanda hororového žánru. Nyní nám nezbývá nic jiného, než se skepsí čekat a doufat, že rok 2017 bude pro finální dokončení hry opravdu tím posledním.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Get Even překvapuje tématikou. Místo postapokalypsy psychologický horor [GC2016]

Žádné komentáře.