CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google Chrome bude konečně šetřit vaši operační paměť a baterii

Osobně mně vadí, že tyhle "vylepšení" nejsou volitelné. V rámci šetření se začalo např. dít to, že záložky se načtou až pokud na ně překliknu. Ale já nejsem prase, který má otevřených 40 záložek a stěžuje si na výkon. Já mám otevřené 4, ale ty chci mít vždy aktivní. V nové verzi - nelze.
Chci vidět, jak začnou uvolňovat paměť jako na mobilu - kde se občas, než se stihnu přepnout z autentikátoru do aplikace, aplikace mezitím resetuje a musím to dělat celé znova. Paměti máme 3 pr**le, chybí nám optimální a efektivní programy - nikoliv lenost vývojářů a osekání všeho "nepotřebného". To je řešení důsledku, nikoliv příčiny problému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příčinou není ani tak nenažranost programů, jako datový objem webových stránek - a k tomu zvyk některých (většiny?) uživatelů mít otevřeno třeba padesát záložek.

Pamatuju dobu, kdy jsem na internet chodil bez problémů s 8 MB! RAM. Tenkrát byl ovšem datový objem stránek v desítkách kB, ne ve stovkách MB jako dnes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaj, tak to jsem megaprase. :) Aktuálně 235 listů. Ale na 8MB dobu si vzpomínám také. Mám ji spojenou s psaním stránek v HTML 4 v Notepadu těch větších HotDogu. Kolik MB má stránka "Hello World" vytvořena současnými technologiemi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak já asi arci prase, cca 5-6 tis listů ( proste to nezavirám a uptime toho chromu byva cca 14 dni az mesic) s 32GB ram, ale především s aktivní starší verzí Great Suspender

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, jak se v tom dá něco najít? Při takovým počtu, jak se zobrazujou záložky? Jak se mezi nima efektivně přepínat? Nebo to je vždycky jenom ta aktuální a zbytek je "odpad". Co funkce "Zavřít vše mimo aktuální"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.