CDR.cz - Vybráno z IT

Google Chrome na telefony umožní naplánovat stažení souboru po připojení na WiFi

Populární internetový prohlížeč chystá pro svou mobilní verzi funkci stáhnout později, která umožní jednoduše načasovat počátek stahování. Dá se však očekávat, že tuto funkci představí v budoucnu i pro svou desktopovou verzi.

Zdroj: Pixabay

Jeden z nejpoužívanějších internetových prohlížečů současnosti, Google Chrome, se snaží neustále přinášet svým uživatelům nějaké novinky. Některé jsou pro běžného uživatele jen těžko identifikovatelné, ale jiné jsou zásadní. Mezi ně jistě patří i nový update, který vyšel v testovacím prohlížeči Chrome Canary.

V této testovací verzi totiž Google testuje funkci plánovače stahování, který umožní každému uživateli jednoduše a intuitivně naplánovat, kdy má začít stahování. Funkce se tak bude hodit zejména v případech, kdy nechcete stahovat soubor na mobilních datech a raději počkáte, až se připojíte na Wi-Fi. Pokud si chcete již nyní vyzkoušet tuto funkci, postačí, když si aktivujete vývojářský režim a v prostředí chrome://flags odkliknete položku „Enable Download Later.“

Zdroj: XDA developers

Před každým pokusem o stáhnutí položky tak budete vyzváni dotazem, zda si přejete položku stáhnout přes mobilní data či přes WiFi, popřípadě v konkrétní čas. Pokud byste omylem zadali špatný čas, máte možnost ho ještě zpětně ve standardním menu změnit. Dá se očekávat, že se tato funkce po řádném otestování dostane do plné verze mobilního prohlížeče Google Chrome. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google Chrome na telefony umožní naplánovat stažení souboru po připojení na WiFi

Žádné komentáře.