CDR.cz - Vybráno z IT

Google Chrome přidá tlačítko pro vytváření screenshotů přímo do nástrojové lišty

Google v současné době pracuje na přidání nové funkce do svého prohlížeče Chrome - konsolidované nabídky sdílení pro stolní počítače. Zde to však nekončí - součástí by měl být také nástroj pro pořízení snímku obrazovky.

Poprvé se o této funkci začalo povídat na začátku letošního roku. Uživatelům umožní přístup hned ke čtyřem možnostem sdílení - pomocí Kopírování odkazu, QR kódu, Uložení stránky a tlačítkem Odeslat. Nejnovější informace však naznačují, že tato nabídka sdílení bude mimo jiné také obsahovat nástroj pro pořízení snímku obrazovky.

Dle nedávného příspěvku od u/Leopeva64-2 na Redditu má aktuálně Google Chrome v plánech pro vývojáře prohlížeče skrytý nativní nástroj pro snímky obrazovky. “Tato změna začíná s implementací podnabídky “Sdílet”, která centralizuje a deduplikuje různé možnosti sdílení, které jsou aktuálně rozptýleny”, uvádí se v popisu funkce.

Jak můžete vidět na přiloženém snímku, aktualizovaná nabídka Sdílet v Google Chrome bude obsahovat několik dalších možností sdílení oproti začátku tohoto roku - navíc je zde “Screenshot”,  “Odeslat do vašeho zařízení” a podnabídka sdílení odkazu prostřednictvím dalších alternativ, jako například Facebook. Změněná je také samotná ikona nabídky Sdílet, kdy se místo znaménka plus zobrazuje papírové letadlo.

Za zmínku ještě stojí, že samostatná revize naznačuje, že nadcházející služba Screenshot by mohla dát svým uživatelům možnost zachytit pouze konkrétní část obrazovky, a ačkoliv stále není jasné, kdy se nový nástroj promítne do prohlížečů běžných uživatelů, věříme, že Google nebude dlouho otálet.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Google Chrome přidá tlačítko pro vytváření screenshotů přímo do nástrojové lišty

Čtvrtek, 15 Červenec 2021 - 19:31 | Derryk | Vivaldi má tuto funkci již docela dlouho....

Zobrazit diskusi