CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google ChromeCast: Ovládejte streamovaný obsah vaší televize bezdrátově

Ktovie aky to ma HW. Mozno by nebolo zle to hacknut a dat tam nejaku zakladnu linux/xbmc distribuciu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tom už se dělá. Uvnitř je procesor od Marwellu, 4GB flash a 512MB RAM.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že to nemá UTP přípojku (holt by to bylo malinko větší, no). TV stojí na jednom místě, nevidím žádný důvod honit k ní data vzduchem, když síťový směrovač/přepínač je hned na zdi za ní.
Ale, za ty prachy, láká mě to. Jenom nevím, jestli nemám raději počkat na další verzi :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, taky nechápu tu mánii cpát všude bezdrát i u zařízení, které je z principu stolní. Ethernet s PoE adaptérem bych viděl jako ideální.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě to zařízení příjde dost omezené v použití a tato věta se mi nelíbí vůbec "Zařízení mezi sebou komunikují pouze přes internet".

"Na televizi tedy vidíte opravdu jen to, co v prohlížeči právě sledujete, a nejedná se o žádné zrcadlení jedné obrazovky na druhou."

Jestli to je jiná instance prohlížeče a ne zrcadlení obrazovky, jak to řeší cookies, hesla, šifrování apod. to zas bude děr. :/

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tyto informace bych bral s rezervou. Z principu a omezení na rychlost 2.4GHz Wifi je jasné, že video nemůže být do zařízení posílán jinak než jako původní komprimovaný stream podobně jako třeba u rozšíření pro XBMC frontend. Komunikaci s netem ošéfuje prohlížeč a zařízení se pošle jenom url streamu a případný dešifrovací klíč. Pokud by šlo o zrcadlení, tak jedině ala VNC se všemi nevýhodami, které z toho plynou.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.