CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google dostal pokutu 5 miliard dolarů od Evropské komise

Google zaplati tyhle drobny. EU se nazere a pro uzivatele vysledek zadny. Je to stejny jako kdyz kdysi popotahovali microsoft kvuli internet exploreru. Par let byl vyber prohlizece a dneska ma ve windows prohlizece rovnou dva :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Součástí pokuty je i opatření aby Google těchto praktik zanechal.

Přibalování IE do Windows zastavilo vývoj na poli prohlížečů na několik let. MS si totiž, na rozdíl od Netscapu, mohl upravit obchodní model tak, aby IE distribuoval zdarma jako součást Windows. Náklady na vývoj IE financoval z příjmů za licence k OS. Naštěstí se záhy objevil Firefox.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor clanku rozhodnuti EK vubec nepochopil, jinak by ten zaver napsat nemohl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Podobný monopol jako Google má u svých operačních systémů i Microsoft a Apple..."

EK (nebo USA) jde o TRŽNÍ monopol, kdy nějaký firma ovládá většinu trhu (tzv. dominantní postavení), což jí dává možnost vytlačovat (až zničit) konkurenci, což není prospěšné. Microsoft má dominantní postavení a také to často slízne. Apple nemá dominantní postavení.

Co to je omezení konkurence můžeme sledovat u RAM a HDD a není to nic pozitivního, konkurenční souboj se nekoná, výrobci si regulují ceny podle svých potřeb.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zregulujeme trh a navíc EU zaplácne díry v rozpočtu(zemědělské dotace,migrace,rozvojové fondy). Win win

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zažalujme EK za porušování pravidel volného trhu ! Pokud má Google monopol , tak jedině díky neuvěřitelné neschopnosti konkurence typu Bing ,Baidu ,Yandexu a dalších . Nikdo jim nebrání nabídnout produkt s vlastním marketingovým/reklamním systémem.Určitě nebude problém Google , že by jim házel úmyslně klacky pod nohy jak to nadále dělá Microsoft s Bing a Explorerem .Ostatně Google není typický kartelový hráč jako nepoučitelný Microsoft .

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

naivko, jestli si myslis, ze Google korporace neni schopna byti zla
naopak, oni to jasne dokazuji asi na pul tuctu trhu naraz

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Google dělá samozřejmě to samé co Microsoft. Chce velký podíl, protože mu z toho kape. Třeba podíl Chrome vytvářel vyloženě agresivním způsobem (podobnou praktikou jako Microsoft upgradoval populaci na Win10). Dokud byl malý, tak to nikoho netankovalo, teď je dominantní, tak je daleko více pod lupou. Volný trh těžko může existovat místech, kde si kšefty přihrábne jediná firma, proto existují antimonopolní zákony. Kdo tlači na pozice kolem 85 - 90 % ovládání thu se do hledáčku chtě nechtě dostane, protože takový trh už není tak úplně volný. Zatím jsou opatření spíše výstažného formátu.

"Nikdo jim nebrání nabídnout produkt s vlastním marketingovým/reklamním systémem.." tak schválně na Androidu. Určitě tomu Google bránit nebude, když zrovna toto je jediný jeho zdroj příjmů?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=duaYLW7LQvg&feature=youtu.be&t=1060
Microsoft-Software: Safe for Europe? (Full Documentary, 2018)
https://old.reddit.com/r/linux/comments/904qy5/limux_documentary_evidenc...
lubrication musi byt ..je to zakladny prostriedok na obchodovanie ktory usa pouziva... zabudnite na propagandu o "demokracii" .. aj nemci sa uz konecne zobudzaju ..))
po wiklleaks uz nikto tymto ..* z usa neveri ,
staci ked citam posledne tweety
casi sa menia ,
yandex je dnes lepsi ako chrome ci ine web prehliadace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak M$ instaluje a tlačí svjoji Hranu, platí výrobcům HW komponent pro PC všeho druhu aby pro widle implementovali ovladače přednostně a dokonce výrobcům ntb ani nedovolí instalovat jiné forky widlí :). M$ má v segmentu desktopů a laptopů 85% podíl, jak to, že EK ještě nezasáhla(ta pokuta za IE podle mě byla mimo)? Proč většinu modelů ntb nemám možnost koupit bez OS a proč výrobci nepodporují i jiné OS či neuvolní specku k HW? Proč je ACPI standard v reálu ohlý z důvodu widlí?
Nepřeji si zničení M$, ale je pravda, že dokud si uživatel nedupne, tak se nic nezmění.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dobre jim tak karma je zdarma! Napr. pred lety Google vyhledavani obrazku fungovalo tak, ze zobrazil nahled kde je ktery obrazek a navstevnik pokud ho chtel videt/stahnout si obrazek musel navstivit puvodni web a pak smejdi z googlu udelali sice uzitecnou vec pro uzivatele ale swinarnu nehrubsiho zrna obrazky ze vsech webu doslova vykradli a zobrazi je primo na google v max rozliseni tvurci obsahu pak nemaji prijem z reklam apod zatimco googl si vysledky vyhledavani obali reklamou a rejzuje na cizim peri!!! Kdyz tvurci obsahu protestovali velky Google se jim vysmal...jo KARMA JE ZDARMA :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je to reklama? Od doby co mam v pc adblock a na mobilu root a lucky patcher jsem o reklame neslysel :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.