CDR.cz - Vybráno z IT

Google Drive představuje novou funkci blokování uživatelů u sdílených souborů

Google Drive přidává uživatelům možnost blokovat ostatní účty a sdílení souborů s nimi, což je krok, jenž má zabránit potencionálnímu obtěžování a spamu na platformě.

Nová funkce bude spuštěna během následujících dvou týdnů a mimo samotného blokování uživatelů také nabídne znemožnění přístupu ke všem souborům, které jste s dotyčným blokovaným v minulosti sdíleli, a odstraní všechny jejich soubory z vašeho Disku. Pokud navíc daný účet na Disku zablokujete, zabráníte opačné straně v interakci s vámi prostřednictvím dalších služeb, jako jsou Hangouts nebo Chat.

„Funkce sdílení má podporovat produktivitu a spolupráci, nicméně jistí aktéři tohoto nástroje mohou zneužívat,“ uvádí se v oficiálním oznámení společnosti Google. „Proto vytváříme způsob blokování ostatních uživatelů.“

 zdroj

O nové funkci se začalo mluvit již v květnu tohoto roku poté, co byla zveřejněna zpráva z Buzzfeed News, ve které se psalo, že uživatel nemohl odebrat sdílené soubory se svým toxickým ex-partnerem z Disku. A protože sdílená složka obsahovala neškodné fotografie, stávající možnost „Nahlásit jako zneužití“ na Disku nebyla vhodnou volbou, a tak bylo trvalé odstranění téměř nemožné.

Podle stránky Google podpory se možnost zablokovat uživatele zobrazí, pokud pravým tlačítkem kliknete na soubor, který spolu sdílíte na Disku. Pokud si pak později své rozhodnutí rozmyslíte, měli byste mít i možnost daného uživatele opět odblokovat.

Michaela "Michaela" Hnátková

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google Drive představuje novou funkci blokování uživatelů u sdílených souborů

Žádné komentáře.