CDR.cz - Vybráno z IT

Google se snaží odkoupit Fitbit. S novým výrobkem chce předehnat Apple Watch

Společnost Alphabet, která je mateřskou společností Google, chce potají koupit Fitbit. Tento obchod následuje hned po koupi části Fossilu za 40 milionů dolarů. Podle mínění chce Google přijít na trh s takovým trhákem, který ho dostane v prodeji před Apple Watch.

Společnost Google se snaží v posledních letech čím dál více konkurovat Apple Watch svými hodinkami s Wear OS. Podle odborníků však v určité oblasti zaspal svoji příležitost. To vedlo přímělo Google k nákupu výzkumné části společnosti Fossil za 40 milionů dolarů. Prozatím však není známo, že by se nějaká technologie z této investice objevila na trhu.

Nyní je společnost Alphabet, což je mateřskou společností Googlu, v jednání se společností Fitbit, která je zaměřena na výrobu chytrých hodinek a fitness náramků. V současnosti se však Fitbit potýká s nemalými finančními problémy, a tak se vedení Fitbitu rozhodlo společnost prodat. Fitbit bohužel zaznamenal nižší příjmy kvůli Versa Lite.

O zájmu Alphabetu o Fitbit se ví již delší dobu, ale nyní již vyšel na světlo světa fakt, že Fitbit od Alphabetu dostal oficiální nabídku. Kolem obchodu je však oblak tajemna, takže v tuto chvíli nejsou známy detaily týkající se ceny, datu transakce ani případných podmínek. 

Široká veřejnost tak prozatím stále jenom tápe, co má Google za lubem. Nikdo totiž netuší, co může vzniknout zkřížením Fitbit, Wear OS a Fossil. Utajení v tomto případě je pravděpodobně nutné z důvodu konkurenční výhody. Na základě těchto indicií můžeme tedy očekávat nejspíše technologickou pecku, která by měla Apple Watch srazit na kolena.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google se snaží odkoupit Fitbit. S novým výrobkem chce předehnat Apple Watch

Úterý, 29 Říjen 2019 - 12:39 | CyberAngel | Snaží se je odkoupit tak potají, že o tom píše už...

Zobrazit diskusi