CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google prý také manipuloval americké volby. Chybný algoritmus? A co jiné země?

Papaláši všech zemí se mohou vzteknout z faktu, že mínění voličů neřídí jen oni sami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale je velmi zajimavy, ze kdyz prisli demokrati s tim hoaxem, ze volby ovlivnovali rusove, tak se 3 roky vysetrovalo, utratilo 50mil dolaru a jeste ho v mediich tahali Trumpa po celou tu dobu a v podstate to brali za hotovou vec. a najednou by jim toto nemelo vadit, kdyz monopolni vyhledavac upradnostnuje politickou stranu i kdyz to ma podle dohody s americkou vladou zakazany a musi byt stejne jako ostatni technologicky firmy politicky neutralni. ale jo, jinak se teda vubec nic nedeje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ovliňování voleb, břexitu, ... z ruské strany potvrdili datoví analytici a zpravodajci, ale vy to popíráte a nazýváte to hoaxem. To vypovídá spíš něco o vás.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/frantisek-vrabel-dezinformace-fake-...
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jakub-kalensky-fake-news-dezinforma...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hezká propaganda. Až tito pánové začnou skutečně bojovat proti jakékoliv propagandě co do nás někdo tlačí a ne jen dostávat granty na boj proti té "ruské", pak je začnu brát vážně...
Mimochodem nemyslím si že by to nějaká ruská manipulace nebyla, jen se mi nelíbí to oblbování lidí jako by to byla jediná a hrozná co tu je!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Užitečný i.diot. propagandy DRK se přilepil.
Ti pánové popsali realitu, jak jsou šířeny ruské narativy, lži a dezinformace, ale těm, kterým se nelíbí to nazývají propagandou. Protože na existenci ruské propagandy poukázali, zdokumentovali a prokázali, tak teď budou pomlouvat i je. Tak jako DRK napadá kohokoliv, kdo poukáže na ruské zločiny, porušování mezinárodních smluv a práva, ruské lhaní, vraždění ruských "dovolenkářů" na Ukrajině a ruskou podporu jiných vrahů jako jsou Asad nebo Maduro.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Užitečný i.diot. propagandy DRK se přilepil."
Zase jsi ukázal co jsi zač...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, pamatuji, co jste vy zač. Nějakými kecy o propagandě mě neukřičíte!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já vím že trolla ukřičet nejde, ale alespoň se člověk může nad tou ubohostí pousmát a upozornit ostatní...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, sám jste ubohý a bez špetky sebereflexe. Proto tu nebyl ani náznak argumentace, to je vaše velice slabá stránka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně a teď ještě lhaní, kolik vám lidi za ten "třídní boj" platí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Další ukřičené obviňování bez náznaku argumentace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moje argumety jsou uvedené hned na začátku diskuze, lhaní o "bez argumentů" tady nepomůže...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napíši vám to jinak: argumentovat obecným tvrzením bez důkazů je naprosto jalové.
Proč místo těch keců na nějakou konkrétní propagandistickou zprávu neukážete? Jestli je pro vás popis reality propagandou, pak to především vypovídá o vás. Stejně jako šíření báchorek vyprodukovaných v kremelských propagandistických farmách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inu, občas se na propagandu někdo chytne - proto se vytváří. Vy jste zářný příklad, jak naletět - pokud tedy nepatříte dokonce k těm, co za ni berou prachy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdo tu údajnou propagandu organizuje? Je tu nějaká obdoba petrohradské trollí farmy s tisíci zaměstnanci chrlícími miliony příspěvků? Schází se šéfnovináři na tajné schůzce v evropském Kremlu?
Vzhledem k tomu, že se u nás nic neutají, by ji při její existenci už dávno kompromitoval a postoval na sítích ZemanOvčáček. Ten zatím ani nenašel peroutkův článek vlevo dole.
No a vy nějaké relevantní argumenty do diskuse taky ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stačí se podívat do hlavních médií nebo si pustit publicistický pořad na ČT. A máte relevantních důkazů tisíce.

Kolik vám platí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Propaganda je záměrně šířená dezinformace nebo lež s cílem poškodit nepřítele. Vy a podobní tavárišči nazývají propagandou to, když se jim na to lhaní přijde a někdo na to upozorní.
Tak do toho, něco konkrétního! Když jsou jich tisíce, tak něco uveďte!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je někdo na pochybách stačí si u takového jedince zkontrolovat jeho "argumenty".
Například označování ostatních za "továrišče" je takový jeden pěkný ukazatel správného "prozápadného" trolla.... Stejně tak neustálá snaha napadat prezidenta republiky či potřeba shazovat cokoli "ruské" a následně to označovat jako strašlivou hrozbu :0)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, stačí si zkontrolovat argumenty. Vy jste se s žádnými nedostavil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně není nic trolovatějšího (kromě těch ¨snah shazovatostatní diskutující různými nesmyslnými názvy) než lhát, že někdo neuvedl argumenty (přitom jsem hned na začátku jasně argumentoval tím že se ignorují manipulace ze strany "demokratických" zemí a nesmysně ze všeho obviňují "rusko") a myslet si že si toho lidi nevšimnou. :0))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ocituji čím jste začal: "Hezká propaganda. " Nic konkrétního neuvádíte. Jen obecná tvrzení bez důkazů. To je trotlova představa argumentace.
Rusko není obviňováno "ze všeho", ale ze zločinů, které její vedení spáchalo. Z posledních pár let je to vyvolání "občanské války" na Ukrajině s už 13000 mrtvými, krádež Krymu, sestřelení civilního letadla MH-17, ... . To jsou naprosto reálná doložitelná fakta, která ulhaně popíráte. Vy jste dokonce tak hloupý, že popíráte i putinovy báchorky, nebo už jste si sladil notičky s ostatními proruskými trolly?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nádhera šup sem ještě krym a válku na donbase :0)))))))))))))))))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I když se budete šlebit přez celou Zeměkouli a dáte sem milion smajlíků, tak to na realitě nic nezmění. Chápete? Řečnická otázka. Kdo vás zná ví, že nechápete realitu a věříte svým mýtům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že v ČT nenalézáte vámi oblíbené zprávy z RT a dalších, není ukázkou propagandy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní. USA se serou do všech zemí a voleb světa od konce 2. světové války a každý to bere jako samozřejmost. Když to ale jednou nevyjde podle představ USA, tak se hned hledá viník. Ať se při volbách odstřihnou od internetu, natáhnou ostnatý drát kolem hranic a můžou si v klidu volit nějakého svého vola.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz nekdo rekne A, musi rict taky B. Musi se jasne rict co je ovlivnovani voleb. Podle me to neni ta definice s kteou operuji media a lidi jako vy. A to, ze kdyz to je z ruska nebo Ciny tak to ovlivnovani je, ale kdyz je to ze soukromych spolecnosti, z EU, z neziskovek, ktere dostavaji penize ze statnich rozpoctu nebo take od jednoho pochybneho miliardare, tak tohle je OK a neni to ovlivnovani? co ma co EU ovlivnovat otazku suverenniho statu a jejim clnestvi v teto organizaci. Me az mrazi ze v dnesni dobe toto neni videno jako ovlivnovani voleb

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kdybyste odstranit veškerý vliv Internetu, včetně facebookových botů, jak víte, že ten vliv byl celkově ve prospěch Clintonové? To ani nemůžete vědět, je to čirá spekulace.

Chm, ono by úplně stačilo, kdyby sociální média začala tvrdě a důsledně filtrovat internetové lži, a to byste se nestačil divit, kolik by najednou bylo nářků, jak jsou trumpisté "utlačováni". Počínaje Alexem Jonesem a podobnými hominidy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť to tak přece Google dělá ?! Každý kdo nepodporuje Clintonovou je lhář a bude umlčen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a kdo bude soudit, co je a co neni lez. vy to furt nechapete, tim byste jeste vic podporil cenzuru a upradnostnil jednu jedinou "pravdu" na ukor dalsich pluralitnich nazoru. presne takto se rodi z demokracie totalita

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google je vyhledávač a upřednostňuje nejvyhledávanější. Nejvyhledávanější nemusí být ani přes něj, stačí když ma nějaký web dobře udělají SEO a jeho nejčtenějším článkem byla Hilary. Pokud takových webu bude vice, upřednostní jeho vyhledávač tyto články.
Jinak na googlu i Facebooku i Twitteru měli reklamu vsichni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud nekdo pozmenuje algoritmy a zakazuje zobrazeni klicovych slov uz jen v naseptavaci, tak to je podle vas prirozeny vyber.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně či je pojem uznávaný? Třeba když vezmu výrobu, uznávaný odborník se shodne s dalším odborníkem. U téhle psychologů, jeden uznávaný: prehrsle zbrani zabíjí ameriku. Druhy uznávaný: zbraně zabíjejí neozbrojené američany nikoliv ozbrojené....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tam nejde ani tak o tom, kolik konretne to mohlo ovlivnit volicu, ale ze to delaji a pozmenuji vyhledavaci algoritmy podle firemniho politickeho pohledu. to je to co me desi a vas vsechny by taky melo a pokud ne, tak nejste normalni

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vim, muslimů je populačně víc. Hele v tomhle bych problém neviděl. Mohou propagovat koho chtějí, ale rozhodnou jiní. Hilary na obyčejné voliče vyhrála, ale Trumpa volilo zas víc politiků. Co se týče strachu u útlaku a diktatorstvi, NO TY VOLE A EU JE KURVA CO? jenom se podívej na volby u nás. Takove kampane proti zemanovi a stejne to vyhral a proč? Protože byl nejmenší zlo. Jinak by ho taky nikdo nechtěl. Než z dani platit muhadeziny a inzenyry z afriky co nikdy makat nebudou, to radši strejdu co poblije klenoty a řekne kunda do éteru. Snedych nemakacenku máme dost a peníze (ty nerozkradeny) krvácí jenom do nich. A google to nezmění

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zeman nás ochrání před muslimy. Jinou povídačku nemáš? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska uzavrenosti systemu .. kazdy na teto planete ty volby ovlivnoval (a manipulace? well .. kazdy tam ma asi sveho favorita). Cili vini jsme vsichni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, nekdo ale vice a nekdo mene. jaka je vina google, ktery ma fakticky monopol na vyhledavani nv zapadnim svete v porovnani s babickou, ktera rozesila maily znamym.
vinni jsou oba, ale nekdo ma setsakra vetsi zodpovednost a z toho pramenici i pripadne tresty za poruseni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nikdo však netvrdí, dokonce ani Epstein, že by to Google dělal úmyslně."
Neprotiřečí si ten pán trošku? Tak buď nám ten algoritmus cpe co chceme vidět nebo nás manipuluje a ukazuje nám co chtějí abychom viděli oni. To druhé asi nebude neúmyslné...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ja zasnu, kolik technicky vzdelanych lidi vubec zustava v klidu, kdyz vidi, jak uz se dominantni vyhledavac na googlu cpe do politiky a nadrzuje kandidatum jedne politicke strany. opravdu v tom nevidite problem? pokud ne, tak je mi vas vsech uprimne lito. vy si problem uvedomite bohuzel pozde a do te doby budete vsechny, kdo ten problem vidi uz dnes jeste hanlive oznacovat a nalepkovat. jen proto, ze se to tak dneska podle medii ma delat

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.