CDR.cz - Vybráno z IT

Google ukončí podporu starších telefonů, které běží na Androidu 2.3.7

Společnost Google oficiálně oznámila ukončení podpory pro operační systém Android 2.3.7 a nižší, který byl publikován před jedenácti lety. Uživatelé zařízení s tímto operačním systémem pak ztratí přístup nejen k Gmailu, Youtube a Google Mapám, ale také ke všem ostatním službám.

Zdroj

Společnost Google vyvíjí již od roku 2008 operační systém Android, který je v současné době nejpoužívanějším operačním systémem pro mobilní telefony vůbec. Na rozdíl od konkurenčních vývojářů operačních systémů podporuje Google i poměrně staré verze Androidu.

Nyní se však rozhodl, že oficiálně od 27. září ukončí podporu všech zařízení, které běží na verzi Androidu 2.3.7 Gingerbread a nižší. Uživatelé mobilních zařízení s těmito verzemi operačního systému pak definitivně přijdou o možnost jakéhokoliv přístupu ke službám Google.

Zdroj

Jinými slovy to znamená, že nebudou moci používat Gmail, YouTube, Google Maps a další. Společnost Google však neočekává, že by tímto rozhodnutím nějak významně zasáhla trh, protože se v praxi jedná o zařízení, které byla vyrobená před prosincem 2010. Málokterý mobilní telefon navíc vydrží sloužit jedenáct let, a tak jejich uživatelé jsou v tomto kontextu spíše raritou. 

Lze však očekávat, že v budoucnu bude společnost Google ukončovat podporu i dalším verzím operačního systému Android. Důvodem může být i skutečnost, že chytré hodinky a mobilní telefony se povětšinou začaly osazovat až verzí Android 4.4. I zde by však dopad měl být jen minimální a půjde spíše o formální krok.

Diskuse ke článku Google ukončí podporu starších telefonů, které běží na Androidu 2.3.7

Pondělí, 9 Srpen 2021 - 22:42 | Mirda Červíček | Jenže nebyly používány každý den nebo nemají...
Pondělí, 9 Srpen 2021 - 21:39 | Fox 25 | Já ti nevím, ale některé MDA od Qtek mi fungují...
Pondělí, 9 Srpen 2021 - 16:06 | Sob | Ja mam 2.3.5 a prilis me to netrapi, protoze...
Pondělí, 9 Srpen 2021 - 13:58 | Mirda Červíček | Moje Nokia C5-00 má asi už 10 let. Dotykáč s...

Zobrazit diskusi