CDR.cz - Vybráno z IT

Google implementuje do všech Android zařízení funkcí na vyhledávání zařízení

Google se inspiroval u konkurenční společnosti Apple a připravuje pro všechna zařízení s operačním systémem Android funkci Find My Device pro vyhledání zařízení za pomoci cizích zařízení, která se nacházejí poblíž.

Zdroj

Všichni majitelé mobilních telefonů, tabletů či jakýchkoliv zařízení s operačním systémem Android budou moci již brzy vyzkoušet připravovanou novinku, kterou mohou důvěrně znát majitelé zařízení od společnosti Apple či majitelé některých chytrých hodinek. Při podrobném rozboru jádra operačního systému Android se totiž zjistilo, že je zde kód, který je přípravou pro funkci vyhledávání mobilního zařízení.

Funkce dostane název Find My Device a pomůže nalézt ztracený telefon bez nutnosti jej prozvánět. Měla by se stát součástí všech přístrojů s Androidem, což znamená asi tři miliardy zařízení.

Při hledání vašeho ztraceného zařízení by měly být využity všechny okolní zařízení, takže se stanou v podstatě takovými radary. V tuto chvíli existuje v Obchodě Play stejnojmenná aplikace, která však umožní najít pouze to zařízení, ke kterému jste přímo připojeni. Na stejném principu fungují i některé chytré hodinky.

Nová funkce se od té staré liší v tom, že dokáže využít anonymního lokalizování za pomoci cizích zařízení stejně, jako je tomu u iOS nebo u SmartThings Find od Samsungu. Nyní je tato funkce v beta testování, ale dá se očekávat, že si jednotlivý výrobci vyvinout vlastní nadstavby, a to i například se zabudovanou možností přenosu souborů.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google implementuje do všech Android zařízení funkcí na vyhledávání zařízení

Pondělí, 21 Červen 2021 - 13:32 | Naruto | To, ze zarizeni je *nahlaseno* jenom vlastnikovi...
Pondělí, 21 Červen 2021 - 12:43 | DRK | A jak se zajišťuje že tu funci používá skutečně...

Zobrazit diskusi