CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google začne blokovat dezinformace proti globálnímu oteplování

milý Gúgl, Orwell písal román 1984 ako VAROVANIE, nie ako návod na kontrolu spoločnosti konglomerátmi, t.j Veľkým bratom! "Dezinformácie" o očkovaní sa postupne ukazujú ako pravdivé, dezinformácie o globálnom otepľovaní šíria klimaalarmisti ako Al Gore a nie skeptici, ktoré nevhodné informácie to budú nabudúce??? Internet má veľkú moc a beda tomu, kto sa ňou nechá opantať, či už na strane nepokryte cenzurujúceho Veľkého brata gúúglu, či na strane ovcí na ňom závislých...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holt když nejsou na podporu ideologie racionální argumenty, bude se regulovat nesprávný názor. A když ani tak to s náma nepůjde po dobrém, vnutí nám to silou. To je přece ta "demogracyja", no ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, před 30 lety vyhrál ten horší systém. Orwell to totiž nepsal na nějakej SSSR, ten mu byl u prdele, on to opravdu psal na Oceánii, tedy hlavně VB. Jde o to, že bolševici už tam byli na začátku a to poměrně nemotorně, díky tomu se mohli jen posouvat od toho dystopického ideálu. Zatímco kapitalisti tam jdou se vší parádou a díky pokroku v technologiích mají to, co bolševici neměli - nástroje. O aktuálních metodách kontroly obyvatelstva si i ti nejzarytější bolševici mohli nechat jen zdát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechtěl by v rámci boje proti změnám klimatu Google vypnout všechny svoje servery? Blbej je na to zjevně dost a asi by to i nepřímo pomohlo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně by tím lidstvu udělali obrovskou službu, bez ironie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hate speech, fake news, disinformation, misinformation - samé fašistické eufemismy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, hlavne ta valecna retorika. To se furt musi "bojovat", "vitezit", porazet" - fake news, viry, globalni oteplovani...

Fakt na bliti, kam jsme se dostali :-/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Najvyssi cas, aby vlady zacali riesit slobodu slova trosku akcnejsie. A nie, ze slobodne mozete hovorit len to co sa nam aktualne paci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro jako kdyby úkolem search enginů bylo hledat relevantní informace a nikoli dezinformace, že? Navíc když původní disertace o Googlu byla o technikách maximalizujících relevanci výsledků na prvním místě. Koukám, že některým lidem to ani po dvaceti letech ještě nedošlo... Když budu hledat "tvar Země", tak mě určitě nebudou zajímat stránky, co tvrdí, že je plochá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No u zemegule je to povedzme velmi jasne a lahko overitelne. Avsak ani tam sa nema google co hrat na cenzora. Naposledy, ked sa nejaka organizacia snazila o jedine a spravne videnie sveta sme tu mali temny stredovek a bol by som velmi nerad, keby sme sa do neho vratili. A vo vede obzvlast su casto rozpory a pochybnosti v jednotlivych teoriach a dogmach, a tak to ma byt. Veda je o hladani a nie o likvidacii myslienok, s ktorymi nesuhlasim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. A já myslím, že když se člověk trochu snaží, tak stejně dokáže oddělit zrno od plev, aspoň rámcově. Na to fakt nepotřebujeme samozvané cenzory.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Naposledy, ked sa nejaka organizacia snazila o jedine a spravne videnie sveta sme tu mali temny stredovek a bol by som velmi nerad, keby sme sa do neho vratili."

No tak zrovna o ten středověk se tu snaží ti dezinformátoři, takže boj proti nim rozhodně vítám.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nevšiml jsem si, že by dezinformátoři volali po blokování a trestání protinázorů. To dělají spíše takoví ti Gathové a jiné mOvce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže např. nezahrnutí nerelevantních stránek a nerelevantních reklam do výsledků vyhledávání není "trestání" ani "blokování".

Navíc si všimněte, že já jsem nikdy nevolal po tom, aby vám kdokoli zakázal veřejně se ztrapňovat vašimi "protinázory". Je-li to váš koníček, klidně v něm pokračujte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zákaz publikace v tom případě taky není cenzura. Můžeš si totiž svoje moudra stále čmárat na veřejných záchodcích, že ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo vám zakazuje publikovat? Google?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vím, že nejsi nejostřejší tužka v penále, ale až tak moc?!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já měl zas to, že se bavíme o Googlu. Komu může Google zakázat cokoli publikovat? Google není vláda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by som chcel vidiet ten poprask, keby google a ine spolocnosti zacali takto blokovat napr. nabozenske prejavy, bibliu, koran a dalsie podobne "dezinformacie". Preco sa napr. doteraz v US skolach uci aj kreacionizmus? A ono toto je povedzme este "bezpecne", ale co je krajne nebezpecne je hlavne ten ich predchadzajuci ban na ockovania proti covidu. Google a spol. nema patent na rozum a nema sa co srat do toho co si kdo kde pise a co si kdo kde vyhladava. V odbornych kruhoch sa tomu hovori aj totalita. Pripustny je len jeden nazor vladnucej kasty a vsetko ostatne sa musi potlacit a znicit. Na toto sa hodi skvely citat od Voltaira „Nesúhlasím s tým, čo hovoríš, ale do poslednej kvapky krvi budem brániť tvoje právo povedať to.“

Len nedavno sme mali jeden taky pripad na slovensku, ked kanal dr. bukovskeho youtube zrusil. A zrejme jedinym trnom v oku bolo to, ze podaval ine informacie o kovide a ockovani nez tie co zaznievaju z celeho mainstreamu. A podotykam, ze vsetky informacie mal podlozene viacerymi studiami.

Takze asi tak, zaba sa vari pomaly. Najpr ta vyhodime z vyhladavania a potom ta rovno zrusime.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo. Ona vůbec celá ta situace kolem "kovidu" je dost k pláči. Říkám si, kdy už konečně lidi dostanou rozum a začnou aspoň trochu kriticky myslet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"To by som chcel vidiet ten poprask, keby google a ine spolocnosti zacali takto blokovat napr. nabozenske prejavy, bibliu, koran a dalsie podobne "dezinformacie". "

Já bych to velice uvítal. Internet měl lidi vzdělat, a ne zblbnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak snad bude mazat i dezinformace pro globální oteplování.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mě akorát fascinuje jak někdo může na 100% vědět co je pravdivá informace a co dezinformace.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vědecká pravda "širokou shodu názorů vědců" nepotřebuje. Tedy jedná se jen o další střípek do NWO.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

'Vědecká pravda "širokou shodu názorů vědců" nepotřebuje.'

Tak to je dost naivní pohled. Protože nám vesmír neposkytl žádnou magickou knihu věčných pravd, musejí ty pravdy o vesmíru z pozorování pracně vydobýt lidé. A protože ti lidé jsou přirozeně omylní, musejí se neustále vzájemně kontrolovat a nakonec se shodnout na tom, co ta pozorování vlastně znamenají, aby byla co nejmenší šance, že udělali chybu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nee, vědecká pravda funguje na principu.
Hypotéza - Teorie - Experiment (ověření)

Pokud ti to kdekoliv v tomto řetězci zadrhne a najednou potřebuješ "shodu názorů", tak to není vědecká pravda, ale pravda ideologická. Někdy se mohou shodovat zcela, obvykle se shodují jen v hrubých obrysech (to je například to globální oteplování, lidstvo je marginálním přispěvatelem skleníkovým plynům, ale vykoplo tropo a bio sféru z rovnováhy a už to jede samo, nelze to žádnou realistickou redukcí skleníkových plynů zastavit). Ale obvykle se neshodují vůbec (vynímání dalších a dalších sexuálních úchylek z úchylek).

Pokud nějaký jev nebo fenomén podléhá interpretaci, pak mu interpretující nerozumí, typickým příkladem je drtivá většina medicíny, kdy vznikají teorie bez hypotéz pouze na základě obrovského kvanta experimentů a jsou nutné "studie" na to, aby teorie bez hypotézy byla experimenty potvrzena, navíc taková teorie má výjimky (typicky z dnešní doby "účinnost" vakcín v procentech). Tam je to samozřejmě dáno tím, že felčaři jsou poměrně tupci a zároveň je lidský organizmus nepředstavitelně složitý systém, který vyžaduje extrémní zjednodušování a z etických důvodů neumožňuje řádný proces vědecké metody (to by například u vakcín vyžadovalo úmyslné nakažení smrtícími variantami virů u pokusných osob).

Jinak samozřejmě velmi matoucí je, že za vědce jsou považováni i pseudovědci z neexaktních oborů. Například literární historie nebo sociální antropologie. Nicméně co je zásadní, je, že ve skutečnosti takoví "vědci" nejsou vědci, protože nepoužívají a ani nemohou použít vědeckou metodu v jejich oboru. A protože nic co dělá člověk není zcela binární, je ta šedá zóna pořádně rozkročená (od ryze neexaktních "věd", viz výše, přes poloexaktní "vědy" jako je například ekonomie až po exaktní vědu, jako je fyzika).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsme v hajzlu. Ted by se treba mohla vytahnout nova vlada a proste zavest zakon, ze nikdo, kdo neni soudem obvinen z trestneho cinu, nesmi byt zablokovan na internetu. A nic, co by naplnovalo podstatu trestneho cinu, nesmi byt blokovano. Jako jestli i evropa podlehne temto bigtech fasistum, tak budem v hajzlu jak v bidetovych USA! Chapu, ze na americkych skolach uz vyucuji jen rasismus a vedou decka k rasismu a nejak zapomneli na dejiny poslednich 100 let, ale u nas je jeste svet tak nejak v poradku a nemeli bysme zapominat, ze tohle, co predvadi bigtech je diktatorsky socialismus na steroidech a vlhky sen vsech komousu!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

která nová vláda? Myslíš buď budoucí vládu v demisi zalezlou v Německé ekoteroristické prdeli (Babiš) nebo vládu po ní přišlou, zalezlou v Americké fašistické prdeli ("demoblok")?

Jinak si pleteš socializmus s fašismem. Fašisti indoktrinovali, socialisti maximálně zavírali za názor (bolševici).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že indoktrinovali i socialisti. Zásadní rozdíl ale byl v tom, že v tehdejších dobách bylo každému jasné, že jde o indoktrinační kecy a je třeba si je většinou otočit o +- 180 °, aby byla získána pravdivá informace. Dneska se to už neděje - nevím proč, asi je všude moc informací, lidi jsou zpohodlnělí, zblblí a líní a dělá se to pozvolněji, tak to ty méně bystré spoluovčany asi tak nebije do očí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.