CDR.cz - Vybráno z IT

GTA San Andreas bude brzo dostupné i pro mobilní telefony

sananperex
Herní sérii Grand Theft Auto zná snad téměř každý. Obvykle u ní strávil spoustu času buď na počítači nebo na některé z konzolí. V dnešní době ale rychle roste popularita různých mobilních zařízení. Proto Rockstar Games neopomíjí ani tuto lukrativní platformu a předělává starší GTA hry pro chytré telefony a tablety.

Rockstar už vydal pro smartphony a tablety s Androidem obě dvě starší 3D hry ze série GTA, tedy GTA lll a GTA Vice City. Speciálně na 10. výročí vydání hry Vice City se objevila Vice City 10th Anniversary i na mobilních zařízeních od společnosti Apple. Celkově vzato, obě dvě hry zaznamenaly u hráčů na mobilních zařízeních úspěch, proto konečně přichází pro systém Android i port GTA San Andreas.

sanan

Vývojáři ujišťují, že to nebude jen tak nějaký obyčejný port, ale oproti originálu bychom se měli dočkat několika výraznějších změn v oblasti technického zpracování. Grafika by měla být obohacena o kvalitnější textury a ve hře by se měly objevit propracovanější stíny. Oproti původní hře bychom měli dohlédnout na daleko větší vzdálenost (draw distance) a dočkat se detailnějších modelů vozidel a postav. Řízení vozidel by mělo být vybalancováno speciálně pro dotykové ovládání. Inu uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.

GTA San Andreas byla v době PS2 éry jednou z největších GTA her, a dalo by se říci, že u hráčů jedna z nejoblíbenějších GTA her vůbec. Uvidíme jak v konečném důsledků s tímto zahýbe příští rok GTA V, které bude portováno i na PC a next gen konzole (PS4 a Xbox One).

Hra GTA San Andreas by se měla objevit na mobilních zařízeních v prosinci (přesné datum zatím nebylo ohlášeno) a bude k dispozici pro zařízení s operačním systémem iOS, Android, Windows Phone 8 a dokonce i pro tablet Amazon Kindle. Cena zatím nebyla zveřejněna.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku GTA San Andreas bude brzo dostupné i pro mobilní telefony

Sobota, 30 Listopad 2013 - 14:19 | Martin Widsor | Kde jste vzali, ze GTA V bude portnuto na PS4 a...

Zobrazit diskusi