CDR.cz - Vybráno z IT

Hackeři odcizili velké kus zdrojového kódu od Samsungu

Skupina hackerů s názvem Lapsus$ informovala na svém Telegramu o tom, že odcizila společnosti Samsung Electronics velké množství zdrojového kódu. Mluvčí společnosti potvrdil útok, ale neupřesnil, která data přesně byla odcizena. Prý tento útok nepoznamená žádné uživatele ani společnost samotnou.

Zdroj

Společnost Samsung Electronics nedávno oznámila, že chce odejít z ruského trhu z naprosto stejného důvodu, jako všechny společnosti – nesouhlasí totiž s ruskou invazí na Ukrajinu. Nyní však přišla ještě jiná zpráva týkající se Samsung Electronics.

Podle oficiálních údajů měla skupina hackerů proniknout do interního systému a dostat se až ke zdrojovým kódům pro Galaxy. Společnost Samsung Electronics však uvedla, že by tento útok neměl mít závažné dopady a běžný uživatel by to neměl nikterak pocítit. Odcizená data totiž neobsahovala prý žádné osobní informace o zákaznících a zaměstnancích.

Zdroj

Jako první o tomto útoku informovala na Telegramu sama skupina s názvem Lapsus$. Ta měla de jejich slov odcizit 190 gigabajtů zdrojového kódu Samsung Electronics. Zajímavé je, že mluvčí společnosti nepotvrdil ani název hackerské skupiny, ani to, jaká data vlastně byla přesně odcizena. Tato skupina hackerů již minulý měsíc zaútočila na jinou technologickou společnost, Nvidia, které také měla odcizit zdrojové kódy. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Hackeři odcizili velké kus zdrojového kódu od Samsungu

Středa, 9 Březen 2022 - 23:23 | Gath G | Já jen reagoval na nadpis. :)
Středa, 9 Březen 2022 - 22:57 | Max Devaine | Těžko říci, možná ne, třeba to bude jen přínos...
Středa, 9 Březen 2022 - 09:52 | Gath G | To bude velké problém pro Samsung.

Zobrazit diskusi