CDR.cz - Vybráno z IT

Přeměňte váš iPhone 5 v konzoli: Herní ovladače Moga Ace Power a Logitech PowerShell

Ovladače pro iPhone 5 - úvodní foto
Zapomeňte na nepřesné dotykové ovládání her z iOS 7 a přidejte svému iPhonu herní ovládací prvky z konzole. Přinášíme vám dvojici přídavných herních ovladačů, které se liší jak výbavou, tak i samotným zpracováním.

Dvě novinky, které by mohly potěšit herní fanoušky a majitele posledních iPhonů zároveň – přídavné herní ovladače Moga Ace Power a Logitech PowerShell – jsme pro vás vybrali záměrně do jednoho článku. Mají totiž velmi podobný koncept, kdy svůj iPhone 5, iPhone 5S/5C nebo iPod Touch (páté generace) vložíte do speciálního ovladače (připomínajícího PlayStation Portable s vyňatým displejem). Výrazně se ale liší jak vzhledově, tak i samotnou výbavou herních ovládacích prvků.

Ovladače pro iPhone 5 - Moga 5

Přídavný ovladač Moga Ace Power připomíná spíše starší ovladače pro PlayStation, po vzhledové stránce tak možná příliš neoslní. Jasným vítězem je ale co se ovládacích prvků týče, nalezneme zde totiž nejen směrový kříž a čtveřici akčních tlačítek, také ale dva analogové joysticky nebo čtveřici L/R tlačítek pod ukazováky. Na pravé straně se nachází indikátor nabití baterie, která svými 1 800 mAh prodlužuje výdrž telefonu při hraní. Akumulátor se nabíjí skrze MicroUSB konektor na horní hraně ovladače a pro úplnost zmíníme také audio výstup na 3,5mm jack.

Ovladače pro iPhone 5 - Moga 2
Ovladače pro iPhone 5 - Moga 4Ovladače pro iPhone 5 - Moga 3

Uprostřed ovladače se nachází pohyblivý mechanismus, díky kterému můžeme obě jeho poloviny roztahovat od sebe a jedna z nich nese konektor k propojení s telefonem. Vzhledem k odlišným velikostem iPhonů či iPodu Touch jsou součástí balení ovladače i jakési „redukce“, které přicvakneme k oběma jeho polovinám a vytěsní pak zbývající místo (na menší fotce vpravo).

Ovladače pro iPhone 5 - Logitech PowerShell 3

Logitech PowerShell je ale docela odlišný. Vzhledem k podpoře pouze jablečných zařízení kopíruje také jejich vzhled i štíhlé rozměry a oproti výše popisovanému Ace Poweru může více lahodit našemu oku. Tomuto pozitivu ale koresponduje menší počet ovládacích prvků, nalezneme zde totiž pouze směrový kříž a čtveřici akčních tlačítek – analogové joysticky nikoli. Horních L/R tlačítek pod ukazováky zde nalezneme jeden pár a vnitřní akumulátor má oproti druhému ovladači o něco menší kapacitu 1 500 mAh.

Ovladače pro iPhone 5 - Logitech PowerShell 2
Ovladače pro iPhone 5 - Logitech PowerShell 4Ovladače pro iPhone 5 - Logitech PowerShell 5

Telefon se vkládá do ovladače podobně, jako do běžného plastového krytu, a kromě výřezů pro ovládání hlasitosti nebo zadní čočku fotoaparátu zůstává telefon ze všech stran ponořen do ovladače, což působí docela sympaticky. Pod akčními tlačítky, kde bychom čekali jeden z joysticků, nalezneme pouze perforaci reproduktoru, na druhé straně logo výrobce, a MicroUSB konektor pro nabíjení akumulátoru je umístěn na jeho spodní hraně.

Ovládací prvky obou ovladačů podporuje několik desítek her z App Storu (například Asphalt 8, Fast & Furious 6 nebo hra Nitro) a jejich portfolio by se mělo neustále rozšiřovat. Seznam her spolupracujících s ovladačem Logitech PowerShell naleznete pod tímto odkazem, Moga Ace Power má pak vlastní databázi podporovaných herních titulů.

  Moga Ace Power Logitech PowerShell
Akumulátor 1 800 mAh 1 500 mAh
Rozměry a hmotnost - výrobce neuvádí - 20 x 6,3 x 2,1 cm
120 g
Podporuje iOS 7
iPhone 5, iPhone 5S/C
iPod Touch (5.gen.)
iOS 7
iPhone 5, iPhone 5S/C
iPod Touch (5.gen.)
Cena 2 400 Kč s DPH 2 600 Kč s DPH

První z herních ovladačů – Moga Ace Power – vyjde na 100 dolarů, což je zhruba 2 400 korun s přidaným DPH, a objednat jej můžete přímo ze stránek výrobce. Ovladač Logitech PowerShell je možné předobjednat už nyní za cenu 2 600 korun, na tuzemský trh se ale podle slov samotného výrobce dostane až v lednu (výrobce tak chtě nechtě přichází o významný předvánoční trh, což je zrovna u herního gadgetu pro telefon docela škoda).

Zdroje: 

mashable, logitech, tisková zpráva

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Přeměňte váš iPhone 5 v konzoli: Herní ovladače Moga Ace Power a Logitech PowerShell

Žádné komentáře.