CDR.cz - Vybráno z IT

Hideo Kojima opouští Konami a zakládá své vlastní studio

Kojima 13
Kdokoliv sledoval celou aféru Konami vs Kojima, musel tento rok mít pořádně červený obličej od všech ran dlaní, které dopadly na tvář. Zapeklitý příběh se ale zdá, blíží ke konci - Kojima oživuje vlastní studio Kojima Production.

Dříveji tohoto roku jsme vám připravili článek pokoušející se shrnout veškeré kontroverzní dění kolem světoznámého a respektovaného vývojáře Hideo Kojimy a jeho zaměstnavatelem Konami. Kdybychom jen tehdy věděli, co všechno se v této kauze ještě udá... Celá věc se pomalu stávala den ode dne absurdnější.

Celé maškarádě akorát nasadilo Konami korunu, když nedávno zakázalo Kojimovi výjezd na Video Games Avards, kde ho čekala cena za Metal Gear Solid V, kterou za něj musel vyzvednout Snake... teda, Kiefer Sutherland, který mu propůjčil jeho hlas. Snad nejlépe vystihl celé dění Notch (tvůce Minecraftu), když na svém Twitteru napsal, že vedení Konami musel převzít generátor náhodných čísel.

Zdá se ale, že se vše blíží ke svému konci. Hideo Kojima oficiálně opustil Konami a oživil své bývalé studio Kojima Production. Nejen to, ale dokonce se spojil se Sony, se kterým bude spolupracovat na nové hře.

Kojima 01 0

Tady přicházejí o něco horší zprávy. Zmiňovaný titul bude totiž exkluzivní pouze pro konzoli PlayStation, což narozdíl od původní zprávy není nic, co bychom oslavovali. Suma sumárum se ale jedná o skvělé zprávy a my přejem panu Kojimovi do budoucna jen to nejlepší. Na internet vyplouvají i zvěsti o tom, že by se titul mohl dočkat svého uvedení na PC. Prozatím to však není jisté. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hideo Kojima opouští Konami a zakládá své vlastní studio

Žádné komentáře.