CDR.cz - Vybráno z IT

Hlava i byt opět čistší: Chytrý vysavač ROIDMI EVA umí vyčistit i sám sebe

PR článek
Ačkoliv chytré vysavače dokáží usnadnit práci s úklidem domácnosti, stále si jejich páníčci museli udělat pokaždé čas s jejich následnou údržbou. Očistit je, sundat mopovací podložku, vyprat či vyměnit a případně dezinfikovat. I tato starost odpadá s ROIDMI EVA.

Robotické vysavače se díky plánování cesty, vyhýbání překážkám a sbírání odpadu staly nezbytnými pomocníky v domácnosti. Stejně jako mnoho jiných technologických produktů má dlouhou historii. Každá generace byla o krok blíže „skutečně automatickému“.

Společenost ROIDMI jde již několikátou produktovou řadou naproti absolutní autonomii domácích uklízecích robotů. Jejich předposlední vlajková loď ROIDMI EVE Plus zpopularizovala tuto značku automatickou funkcí odstraňování nečistot – odpad v prachové nádobě robota je automaticky nasáván do přiloženého 3L antibakteriálního sáčku na prach, a díky velké kapacitě umožňuje vynášet odpad pouze jednou za 60 dní. S jejich nejnovější řadou ROIDMI EVA zachází společnost ještě dále.

ROIDMI EVA se stala prvním samovyprazdňovacím robotickým vysavačem a mopem na světě, který umí automaticky čistit mopovací podložky. Je to všestranný robotický vysavač 5 v 1, který dokáže umýt mopovací podložky, sušit mopovací podložky, likvidovat nečistoty, sterilizovat bakterie a plísně a vysávat i mopovat.

Co se týče zametání, ROIDMI EVA má 4 nastavení sání, z nichž nejvyšší dosahuje 3 200 Pa. Když vytírá, dvě 4palcové antibakteriální podložky HL ve tvaru W v zadní části se otáčejí rychlostí 180 otáček za minutu a drhnou podlahu silou 12 N směrem dolů, aby napodobily ruční vytírání. Protiplísňové mopovací podložky jsou dalším přínosem pro zdraví domácnosti.

Více informací naleznete na oficiálních stránkách ROIDMI

Během procesu čištění ROIDMI EVA se robot jednou za čas vrátí na základnu, aby umyl špinavé mopovací podložky. Základna má dvě 4litrové nádrže: jednu na vodu a druhou na odpad. Mopovací podložky jsou navlhčeny čistou vodou z vodní nádrže, motoricky se otáčejí vysokou rychlostí a otírají se o podnos pod nimi, aby se vytlačila špinavá voda, která jde do odpadní nádrže. Robot pak pokračuje tam, kde skončil. Uživatel nemusí mopovací podložku odpojovat a umývat ručně. Aby se zabránilo plesnivění vlhkých mopovacích podložek, disponuje základna ROIDMI EVA větrnou sušičkou, která je po úklidu celého domova vysuší.

Jejich nejnovější model ROIDMI EVA Plus dokonce nadchnul potenciální uživatele natolik, že jeho vývoj pomohli sami zafinancovat pomocí crowdfundingového portálu IndieGogo, na kterém produkt vysbíral přes více než 1 milion dolarů. Na náš trh se tento produkt dostal teprve vloni. Chytrý vysavač a mop stále můžete zakoupit prostřednictvím IndieGogo za lepší cenu než na běžném trhu.