CDR.cz - Vybráno z IT

Hoď si Karla do mobilu! Český král dostal k narozeninám aplikaci

PR článek
1667815 Karel 1
Bývaly doby, kdy se turisté procházeli s brožurkou v jedné ruce, mapou města v druhé a fotoaparátem mezi zuby. Dnes už všechny tři věci zvládají mobilní telefony, a tak se není třeba nijak připravovat a klidně rovnou vyrazit do ulic. Třeba ve stopách Karla IV.

I když v sobě neustále nosíme touhu poznávat, časy se drobet změnily. Už málokdo má tu chuť si kvůli kdejaké túře naplánovat cestu od A do Z, vytisknout důležité materiály s vyznačenými památkami a důležitými informacemi, které se beztak čtou jedním okem dovnitř a druhým ven; nemluvě o neustálém sledování mapy a spoléhání se na orientační smysl. Dnes je potřeba mít všechno na dosah prstu.

Dotykové mobily jsou tím pravým místem, kam všechny potřebné pomůcky ke správnému výletu vměstnat. Díky internetu máme po ruce přenosné encyklopedie, průvodce i mapu s GPS navigací. Můžeme tak kdykoliv vyrazit kamkoliv, aniž bychom se ztratili. Doba se razantně změnila, na což reagují i pořadatelé akcí.

Karel

Letos slaví největší osobnost naší historie i současnosti, Karel IV., své 700leté narozeniny. I po této dlouhé době na něj rádi vzpomínáme a nosíme jej ve svých vědomostech. V rámci výročí nezahálelo ani Národní muzeum, které se výročí rozhodlo náležitě oslavit.

Aby každý zájemce měl co nejmenší množství práce, nechalo vyvinout mobilní aplikaci CharlesGO, která příležitostným výletníkům všechno naservíruje. CharlesGO nabízí všechno, co bychom si mohli pod edukativní túrou představit. 

Screenshot 2016 11 28 05 39 39Screenshot 2016 11 28 05 39 30Screenshot 2016 11 28 05 39 49

Jednoduchá aplikace v sobě skrývá rozcestník, který uživateli nabídne vše potřebné na jednom místě. Mezi samozřejmosti se řadí přístup na webové stránky a sociální sítě. Nejlépe však poslouží coby průvodce Prahou, kdy navede na ta nejdůležitější místa, která by si žádný Čech neměl při letošní příležitosti nechat uniknout.

K samostudiu poslouží aplikace i edukativní rubrikou, kde se intuitivně dá přepínat mezi jednotlivými památkami a jejich stručnými popisky. Pokud upřednostňujete spíše komentované prohlídky, můžete si některou takovou rezervovat buďto na stránkách nebo právě skrze aplikaci. Hodí se upozornit na to, že komentované prohlídky jsou zcela zdarma – rezervace je ovšem nutná.

Prohlídky startují již tuto středu, 30. listopadu. Pro více informací a stažení průvodní aplikace CharlesGO navštivte oficiální stránky akce