CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k For Honor vyjde hráče až 12x dráž v mikrotransakcích než základní hra

u mě tohle skončilo v době L2 po krachu serveru a do tycona žádný prachy rvát nemusím... díky bohu že jsem se z tohoto bludného kruhu vymanil. Utrácet tisíce hodin a ještě za to platit měsíční výplatu... to fakt ne.

Za posledních 5 let jsem jim dal jen 1600 za BF3 (lituji, netcode tu hru zabil), za oba Tomb ridery (nelituji super hra) a za dooma (taky nelituji), ANNO 1707 a 2070 (nelituji), Sins solar empire (taky nelituji) online RPG už mi nesmí na disk, není nic horšího než se stát obětí grindu

Málem bych zapomněl za Witchera 1,2 a 3 ale tak to je snad samozřejmost... vskutku epické hra...
Mass effect jsem platil jen jedničku a dvojku... trojku jsem nedohrál a nezaplatil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak to myslíte "nedohrál a nezaplatil" ? Chcete snad říci, že jste trojku hrál, přestože jste si jí nekoupil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...ceny herních titulů se už desítky let nemění, zatímco náklady na jejich vývoj raketově stoupají. Mikrotransakce si lze tedy vysvětlit i coby jakousi formu inflace."

Ten poslední odstavec je strašná blbost. Autor článku zapomněl na důležitý fakt a to je růst trhu.
Před X lety, kdy byl sice vývoj her levnější, ale ty hry taky kupovalo mnohem méně lidí! Dnes si mnohem více lidí může dovolit kupovat hry ke konzoli nebo PC.

----------------------------------------------------------------------------------------
BTW: proč jsou ve For Honor mikrotransakce?
Protože vývojáři podepsali smlouvu s ďáblem. Ubisoft je už tak velká firma, že se nespokojí s vyděláním slušně částky peněz za prodej hry.
Ne oni potřebujou rýžovat peníze, aniž by na něčem reálně pracovali a nebo něco vydávali... a tím prostředkem jsou mikrotransakce. Z ním jim tečou peníze aniž by vývojáři museli pohnout zadkem, tudíž mají téměř nulové náklady a akcionáři chrochtají blahem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jediná možnost, jak tomuto hyenismu předcházet je úplně se distancovat od všeho freemium software a software s mikrotransakcema.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, to, ze chce nekdo platit za svou praci, to je priserny hyenismus. Oooo, jaka hruuuza.
Me naopak tento system vyhovuje. Sam hraju napriklad Heroes of the Storm a nedal jsem do toho ani korunu (respektive dal jsem 10$ jen tak z rozmaru, abych podporil autory, koupil jsem si skin, tedy nic, co by pomahalo ve hre)
A pak hraju Hearthstone a do toho jsem dal uz par tisic, ackoliv kdybych nechtel, nemusel bych do toho opet dat ani korunu. Ale cas od casu si trebas koupim za 2eura arenu...Mam z toho dobry pocit, ze podporuji autory a delam to rad. A predevsim to delam proto, ze CHCI. Ta hra me bavi, bavi me hran arenu no a cas od casu si ji koupim, kdyz zrovna nemam vydelano dost ingame zlataku na nakup.
Stejne je to s touto hrou - tak holt kdo do toho nechce davat prachy, tak bude hrat jen s par postavama a ma to zadarmo, tak neni moc duvodu si stezovat. Drtiva vetsina lidi si pak vystaci pravdepodobne s par postavama, mozna si jich par koupej, ale asi nebudou potrebovat mit vsechny.
No a pak jsou lidi, kterym vubec nevadi za to dat ty penize a ti si klidne koupi vse. Ono si umim predsatvit napriklad streamer, kteri si na to vydelaji streamovanim a prave pro sve fanousky si to koupi, aby je mohl lepe bavit...

Za me je SW s mikrotransakcema naprosto super vec. Clovek si otestuje hru zadarmo a pokud to neni vylozene model pay to win, tak je to imho to nejlepsi, co muze byt

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No moment, pokud jsem pochopil, InApps ovlivňují i těch pár postav....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najprv odpoviem SilentCry-ovi na:

"Jediná možnost, jak tomuto hyenismu předcházet je úplně se distancovat od všeho freemium software a software s mikrotransakcema."

nie, existuje soft aj v slušnejšej forme, treba bojkotovat konkretne firmy...
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lojza Suchánek napisal:
"Stejne je to s touto hrou - tak holt kdo do toho nechce davat prachy, tak bude hrat jen s par postavama a ma to zadarmo, tak neni moc duvodu si stezovat."

tato hra stoji 60€ + DLC a do toho platby v hre!! netkod funguje tak že jedenz pripojeneho do hry robi "server" - 0ms odozva a ostatny maju večšinou lagy... takže ušetrili aj za server... v hre je myslim 6 modov hry 2 nie su ovplivnitelne platbami a 4 su (albo tak nejak)

BTW: nehovorte platbam v hre "microtransakcie" pretože nimi niesu...
BTW2: Jáchyme, pozrite sa na Star Citizen a jej financie a spojte si to s vetou z članku - "Je nutné vzít i v potaz, že ceny herních titulů se už desítky let nemění, zatímco náklady na jejich vývoj raketově stoupají."
niekto Vám nakecal strašnú kravinu... (vyvoj, manažerské odmeny, reklama, výnosy...)
BTW3: tato hra nieje jediná, je tu nový trend...

zakončím to citátom z Avatara: "chčiou nám na hlavu a ani se to nesnaží vydávad za déšť"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha aha, to jsem prehledl, ze se ta hra normalne plati a pak chtej jeste velky prachy ...No, tak co no, tak bych si tu hru nekoupil :-D
Ja reagoval predevsim ohledne "hra s mikrotransakcema je zlo" - imho zlo neni, pokud bude skutecne zdarma (ci za nejakou nizsi cenu) a nasledne mikrotransakce nejsou pay2win, ale napriklad jen umoznuji odemknout nejaky obsah, na ktery by jinak clovek cekal delsi dobu.
Viz me oblibene hry od Blizzardu, kdy jak Hearthstone i HotS jsou zcela zdarma a clovek do toho nemusi dat ani korunu, pokud nechce. Ostatne, ja mam trebas v HotS tolik ingame herni meny, ze bych si mohl koupit cokoliv bych chtel, a vydelal jsem si na to ciste hranim a plnenim questu.
Ale zase chapu cloveka, co si koupi nejaky skin (sam jsem si koupil 1), aby tim jednak podporil autory a jednak proste ciste pro zabavu. A nebo vyjde novy hrdina a nekdo si ho behem 1 sekundy MUSI nutne koupit a nemuze si par dni pocket, az bude k dispozici nejen za penize, ale i za herni menu :-)
Proc ne...ale rozhodne takovy system neni pay2win.
Zasadne tedy protestuji proti tomu, ze by snad KAZDA hra zalozena na mikrotransakcich byla zlo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta kalkulace jasně říká, PayToWin. To si Ubi strčte do... OpenTTD win.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... jak to souvisi s OpenTTD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hádám že je zcela zadarmo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jestli ty bonusy jsou skutečně získat i hraním tak je to vcelku v pořádku. Něco jiného je pokud to připlácení si ovlivňuje i samotné hraní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.