CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Dorazil nám do redakce HP ENVY Rove 20. Ptejte se, co vás zajímá!

LOL ono to nemá FHD... :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A hádejte proč? Začíná to na "W" a končí na "8". ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tam problém nevidím...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Coze 1 GB SATA, 2000 ot/min? doufam ze tam ma byt 1 TB SATA, 7200 ot/min
A jinak bez Full HD je to docela smutne, osobne mi prijde i to ze to nema ethernet na desce, ale ze se pripojuje pres USB(je to alespon 3.0?) take vidim jako chybu.

Ale jinak bych prosil o tyto veci:
Kompletni vypis pouziteho HW(treba lspci a lsusb atd.)
Maximani dosazenou rychlost prenosu ethernertu

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Chjo, v textu dobře, v tabulce špatně. Opraveno, díky moc za upozornění i za námět. (PS: USB 3.0 jsou všechny tři porty.)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To ze jsou USB 3.0 vsechny porty jeste neznamena ze ta sitova karta do USB pojede v rezimu USB 3.0.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten komplenit vypis HW by se mi taky libil. Aspon clovek pred koupi vi, jak dobre se na to budou shanet nove ovladace.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No že nemá full HD mi až tak nevadí - na běžnou konzumaci multimediálního obsahu to stačí. A až bude v Androidu standardně podpora více oken/aplikací současně - potom mě začne zajímat jestli to má full HD apod. Co mi chybí, že nemá 3G modem. U mě jsou všechny tablety bez vstavěného 3G dopředu odepsané. Jsem často mimo dosah WiFi a připojovat nějaký modem přes USB, brrr . A tethering na smartfonu ? Proč mám vybíjet dva akumulátory abych byl on-line ? Takže až uvede HP něco podobného s 3G, začne mě to zajímat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu byste tahal 20" stroj mimo civilizaci? V tom případě smekám, mě by to ani nenapadlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Třeba na chatu v kopcích, kam sotva vede elektrika, a voda je ze studny, tablet bych si klidně přivezl..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat proc do toho tahate Android? Tento stroj je dodavan s Windows 8. Jiste je tu moznost na tom provozovat Android, ale to mi prijde jako nestastne reseni

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No vzdycky me zajimalo, jak by se na necem takovem v modu "tablet" hrala nejaka RTS hra typu Warcraft, C&C, atd. Nejlepe treba v posteli se zarizenim nalezato. Muzete vyzkouset?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jde to blbě, současné a starší hry na to nejsou připraveny, nefunguje zejména "chytnout a táhnout", nakonec stejně potřebujš klávesnici pro "scrollování" mapy. A je to i pomalejší, protože myší překonáváš (pokud nemáš úplně naprd myš) daleko kratší vzdálenost, než rukou po 20" displeji (i 13" je dost), a to ikdyž používáš obě. Kvůli nepřipravenosti UI je těžké se trefit na objekty menší než prst (selekce jednotek). Navíc přes prsty/ruce nevidíš, musíš neustále uhýbat, což je další zdržení.

Kupodivu ani taková hříčka, jako Plants vs. Zombies není na dotykové ovládání úplně připravena, nefunguje operace typu "chytit kytku, přetáhnout na pozici, a zasadit puštěním tlačítka" - musíš ťuknout na kytku, a následně ťuknout znovu, na pozici zasazení. Výhodou je jistá forma multitouche - skutečně můžeš sbírat 10 prsty (nové ťuknutí přepíše staré, i když stále držíš), ale nemůžeš s nimi pracovat - jednou rukou tahnout a sázet kytku (i kdyby "chyťit a táhnout" fungovalo), zatímco druhou sbíráš sluníčka. A tak je to i ve všech ostatních hrách. Ve výsledku stejně smíš použít jen jeden kurzor, teda jeden aktivní prst (a je skutečně celkem obtížné takovou hru naučit více, neřkuli nemozné), a na to je prostě myš lepší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Diky. Osobne mi to pripadalo jako dobry napad, coz evidentne neni pravda.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chytnout a táhnout lze nastavit jak ve hře (odzkoušeno třeba v Quake Live) tak v nastavení "Pero a dotykové ovládání", záložka "Dotyk". IMHO tam máš překlep neboť ono "drž a táhni" je standartně nastaveno úplně normálně jako na myši, tzn. dotknu se třeba ikonky a normálně jí tahám po ploše. Problémem je pravé tlačítko, které je ve výchozím stavu praktikováno delším přidržením (lze ale nastavit rychlost). Každopádně i toto se dá třeba ve StarCraftech nastavit, pomalejší to rozhodně NENÍ. Navíc některé tablety disponují stylusem, který má na sobě další tlačítka (standartně je nastavené jako pravé tlačítko). Na jednotku se běžně trefuju nejspíš protože žádná zatím není menší než třeba arial 8px písmenko...

Plants vs Zombies nedělá problém ani na 6.5" tabletu (velikost středně velkého prstu odpovídá zhruba 32x32px ikonce a na tu se trefíte snadno). Zrovna tak třeba Bad Piggies nebo Angry Birds. Jediné s čím lze víceméně souhlasit je ten multitouch jenomže to je pak na stejné úrovni jako myš protože ty taky nelze použít dvě (dva kurzory).

PS: není problém kdyžtak aplikaci spustit v nižším rozlišení...

Pro představu velikosti přidávám srovnání 6.5" (1024x600) Win vs 10" Android (1280x800). Takže jestli se trefíte na nabídky v Androidu, jistě se trefíte i na ten vedle ;) http://bit.ly/13azaUO http://bit.ly/13AUFBH http://bit.ly/15FKxqe

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za reakci, ale trošku jsi to zamíchal...
U PvZ není problém velikost, ale spíš odlišnost ovládání myší a dotykem - myší kytku "přetáhneš a zasadíš". Né že by to byl problém, ale demonstruje to jistou míru nepřipravenosti. PvZ ale není zrovna o šílené rychlosti a nepřehlednosti, jako takový Warcraft III, respektive RTS obecně. Nevím, jak moc RTS hraješ, nebo jak moc máš přiblíženo, ale pokud se ti jednotky hemží jak mravenci, a jsou velcí asi těch 8x8 px, je celkem problém je trefit, narozdíl od nehybných písmenek. Je ale fakt, že mě dělá problém trafit se i do těch nehybných písmenek. :-)

Nastavení ve Windows jsem bohužel nezkoumal - nenapadlo mě, že něco takového vůbec existuje, takže nemám tušení, jaké možnosti nabízí. Ale. S přesností nepomůže, a pravé tlačítko je také problém - vždy musí trvat déle, než potenciální levé. Kombinace se stylusem je jediná možnost, která uleví i od problému sníženého výhledu.

Co ovšem asi neovlivníš, je chování různých her. Například World of Warcraft reagoval na "chytnout a táhnout" stylem "fly módu kamery", tedy čím dál od centra, tím rychlejší rotace ve směru vektoru. Fuj fuj, a s tím se nedá nic udělat. Takové WoWko, LoLko, a podobné, je prakticky nemožné dotykově hrát. Klikání prstem na displeji je díky nulové zpětné vazbě daleko pomalejší, navíc přes prsty nevidíš, pohyb po ploše je také pomalejší. A už vůbec to nejde na takovém ultrabooku/notebooku, kde ti překáží klávesnice, a ruce musíš mít skutečně křivě. Na tabletu taková hra nehrozí...

Navíc na displeji nenahmatáš tlačítka, takže je poslepu prakticky nedovedeš. Na klávesnici a myši těžíš z 10 prstů, z nichž každý je schopen trefit ihned minimálně 3 různá tlačítka/klávesy, a to poslepu. Upřímně Dotu jsem nezkoušel, ale nedovedu si ji na touchdisplayi představit. Stačilo mi WoWko a Warcraft. I střálečky jako Stalker se chovaly naprosto nepředvídatlně a nehratelně. :-)

PS: snížit rozlišení problém je, protože kdo se má na to patlámo dívat. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tos ked uz Ste vsetky detaily predstavili v previev co este by sme sa tak mohli spytat ? Toto zariadenie mi pride ako dalsi kockopes.Privela kompromisov.Nema to ani Full HD ani HDMI.Ako tablet je to naprd nizka kapacita baterie. Ako stolne PC to aj tak potrebuje pripojit klavesnicu.
Viac sa mi pozdavaju konvertibilne notebooky s klavesnicou ked sa da LCD preklopit a pouzivat dotykovo ako tablet.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.