CDR.cz - Vybráno z IT

HTC chystá na rok 2018 nové Ultra HD brýle pro virtuální realitu

Virtuální realita zažívá boom. Rapidně se zvyšuje nejen její dostupnost, ale také kvalita a možnosti využití. Společnost HTC má v plánu přijít příští rok se zcela novým VR headsetem s podporou Ultra HD rozlišení.

Většina high-endových headsetů pro virtuální realitu, prodávaných v současné době, je vybavena OLED displeji s podporou FullHD kvality. Nový headset od HTC by se měl pyšnit 5,5-palcovým OLED displejem s podporou UltraHD kvality, tedy s rozlišením 3840 x 2160. 

Nabídka zařízení pro virtuální realitu od společnosti HTC se v nedávné době rozšířila o náhlavní soupravu HTC Vive Focus, která přináší uživatelům možnost zakusit virtuální realitu zcela nezávisle na dalších zařízeních, jako je počítač nebo smartphone – headset Vive Focus pracuje zcela samostatně. 

Spolu s vydáním nového headsetu by zároveň mohlo příjít i snížení ceny headsetu HTC Vive, samotné vydání brýlí s podporou UltraHD rozlišení je ale podle některých odborníků spíše ve hvězdách.

Virtuální realitu momentálně tíží kombinace nízkého rozlišení i stále slabý výpočetní výkon. Současný standard 1080p (ba i 1440p) je pro pořádný virtuální zážitek žalostně málo, jelikož je pro neroznatelnost od reality potřeba mnohonásobně větší hustota pixelů. A i přesto se současnými rozlišeními má většina sestav stále problém, jelikož je obraz nutné renderovat pro každé oko zvlášť, a to navíc s dostatečným frameratem 60 snímků za sekundu pro zaručení plynulosti. 

Diskuse ke článku HTC chystá na rok 2018 nové Ultra HD brýle pro virtuální realitu

Pondělí, 27 Listopad 2017 - 08:19 | Kert | Souhlasím, po tom co jsem měl možnost na Future...
Pátek, 24 Listopad 2017 - 10:49 | qweqweqwe | Vyšší rozlišení je rozhodně třeba. Pro použití...

Zobrazit diskusi