CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Seznamte se s brilantním telefonem HTC One

Opravte si informace o fotáku.
1. neskládá obraz z více pixelů, ale používá menší množštví větších pixelů, které "poberou" více světla.
2. senzor má optickou stabilizaci obrazu, škoda že tahle informace všude skoro zapadla (hlavní vinu má HTC, které se tím ani nechlubí...)

viz popis na engadget.

HTC picked the word UltraPixel to brand its latest camera, just like Nokia coined the term PureView for its devices last year. The idea behind UltraPixels is to combine a physically large sensor with big pixels capable of gathering more light. With the HTC One, the company chose a 1/3-inch BSI sensor with 2µm pixels which absorb 330 percent more photons than the 1.1µm pixels typically found in modern handsets. This is combined with a fast 28mm f/2.0 autofocus lens similar to what's available on the One X, but slightly recessed for protection. Better yet, this shooter features optical image stabilization (OIS) just like the Lumia 920 -- it's able to compensate for motion in 2 axes (pitch and yaw) up to 2,000 times per second. With big 2µm pixels (that's Fujifilm X10 territory), a fast f/2.0 lens (vs. f/2.4 on the iPhone 5 and f/2.6 on the Galaxy S III) and OIS, the HTC One is poised to excel at low-light photography. A single LED flash is provided for those extremely dark circumstances.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Opraveno. Díky za informace, optickou stabilizaci obrazu jsem do textu dopsal.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Za 4MPx čip a clonu 2.0 foťáku tleskám. Konečně nějaký výrobce má odvahu postavit se nesmyslné pixel war. Ze srdce HTC přeji, aby si tento koncept vydobyl právoplatné místo na trhu.
Na rozdíl od autora se mi nelíbí absence microSD slotu. Pochybuji totiž, že se přenosová rychlost přes USB kabel bude blížit rychlosti přenosu dat přes čtečku karet. A o co, že rozdíl ceny mezi 32GB a 64GB verzí bude několikanásobně vyšší než cena 32GB microSD class 10 karty. ;-)
Líbila by se mi verze s dvojnásobnou tloušťkou s odpovídajícím navýšením kapacity baterie. A navíc xenonový blesk jako měly SE K790i/K800i. Ten vinětační efekt diodových blesků je hrozný.

PS. :Je baterie vyměnitelná?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Baterie není bohužel vyměnitelná, Petr ve článku tuším zmiňuje, že se jedná o unibody konstrukci, takže výměna baterie pouze v servisu. To zase vadí právě trochu mně. Souhlasím s vámi, že mohl být telefon klidně tlustší a mít možnost vyjmutí baterie + větší kapacitu.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Já se přidám. MikroSD slot (to mi chybí hodně), větší a výměnná baterka. Ten blesk mi nic neříká, LEDovým se zase dá svítit jako baterkou :-) Na druhou stranu mohli tam ty LEDky dát rovnou z obou stran. Možná by bodlo nějaké do mini/mikro HDMI/DP pro připojení na velkou obrazovku, ale to možná půjde přes DLNA.
Mě se ten koncept líbí. I na focení mobilem si začínám zvykat. Fotky stojí za pendrek, ale foťák normálně nenosím, když už, tak má vybitý baterky a celkově mě nebaví se o něj starat. Minimálně fotky na web a do diskusí je to pohoda.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dobré, ale nejdu do něj, dokud nebude existovat stabilní root. Abych mohl oželet řádkové utility a individuální zálohování a obnovu dat aplikací, musel by stát ne 17000, ale 7000.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dlazdice? Ze by i android mohl vypadat hezky?
Jinak podobnou honbu za vykonem bych cekal u tabletu ..... dokaze mi nekdo vysvetlit, k cemu je to na telefonu? A navic .... pokud to neumi pripojit flasku (coz android neumi) a neumi to prehrat video (mkv s dts), tak nechapu co je na nem lepsiho nez na jinem, 10x pomalejsim ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.