CDR.cz - Vybráno z IT

Seznamte se s brilantním telefonem HTC One

HTC One - úvodní foto
Před dvěma dny představila společnost HTC svou novou vlajkovou loď pro rok 2013, smartphone HTC One. Ten zaujme jak svým velmi podařeným designem, tak i stejně výborným hardwarem a novými funkcemi, v čele s rozhraním HTC Sense páté generace.

Kapitoly článků

1.  Zpracování, vzhled, displej

Možná si říkáte proč o tomto novém a velmi vydařeném telefonu píšeme až teď. Děláme tak zajisté úmyslně: pokusím se totiž nyní pro vás ze záplavy informací z londýnského a zároveň i newyorského představení vycucnout to nejdůležitější, čím nás může HTC One ohromit či zaujmout. Je zřejmé, že HTC sází na tento smartphone vše a díky tomu ho osadilo výkonným hardwarem, který je zabalen do velice elegantního těla.

HTC One - úvodní foto

Už začátkem tohoto měsíce jsme vás informovali o brzkém představení tohoto telefonu. Tehdy byl ale označován jako HTC M7. Nyní už je jasné, že všechny parametry telefonu zůstaly stejné a jeho jméno se změnilo na současné HTC One.

Výborné zpracování a vzhled

HTC si dalo na vzhledu telefonu opravdu záležet a místo klasických plastů použilo na výrobu jeho těla hliník, čímž je pak na první pohled podobný iPhone 5. Díky prohnutým zádům a malé tloušťce telefonu (6 mm) se pak pěkně drží v ruce a hliníkové tělo působí honosnějším dojmem. To bylo vyrobeno technologií Zero Gap, což znamená, že je z jednoho kusu a mezi jeho jednotlivými díly nejsou žádné mezery. Stejně tak nepostřehnete mezeru ani mezi displejem a samotným tělem přístroje. Osobně si troufám říci, že je HTC One jedním z nejlépe vypadajících smartphonů současnosti.

HTC-One

Na přední straně telefonu se kromě displeje, který z horní a dolní strany svírá hliníkové tělo, nachází i dvojice stereo reproduktorů, které jsou umístěny právě v hliníkové liště na spodním okraji telefonu. V softwarové výbavě k nim pak naleznete i ekvalizér Beats Audio. Mezi reproduktory a displejem se blýská logo samotného HTC a po jeho bocích jsou umístěna senzorová tlačítka pro vracení se zpět a návrat na hlavní obrazovku. Nad displejem je perforace skrývající klasický reproduktor na hovory a vedle něj pak dvojice senzorů spolu s čočkou přední kamerky.

Záda telefonu jsou obsazena pouze hlavním a docela revolučním fotoaparátem (vrátíme se k němu ve druhé kapitole článku), jemuž sousedí i přisvětlovací dioda.

HTC One bude dostupný ve dvou barevných variantách, a to v černé a "bílé" (přesnější by asi bylo stříbrné) barvě.

HTC-ProductDetail-Overview-blackHTC-ProductDetail-Overview-grey

Dokonalý displej? Asi ano

Stejně tak jako u předchozího modelu HTC One X, i zde byl použit displej o velikosti 4,7 palce. Má ale díky FullHD rozlišení (1920 x 1080 bodů) neuvěřitelně jemné zobrazení (460ppi) a pohled na něj by měla být jedna radost. Super LCD 3 displej nabídne také věrné podání barev, velké pozorovací úhly a rovněž větší jas. Tím se displej stává jedním z hlavních lákadel při koupi tohoto nového krasavce.

HTC One - displeje
Zdroje: 
Kapitoly článků
1.  Zpracování, vzhled, displej

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Seznamte se s brilantním telefonem HTC One

Čtvrtek, 21 Únor 2013 - 22:14 | peca | Já se přidám. MikroSD slot (to mi chybí hodně),...
Čtvrtek, 21 Únor 2013 - 21:38 | BTJ | Dlazdice? Ze by i android mohl vypadat hezky?...
Čtvrtek, 21 Únor 2013 - 20:09 | Jiří Molnár | Baterie není bohužel vyměnitelná, Petr ve článku...
Čtvrtek, 21 Únor 2013 - 17:51 | ZdenekJi | Dobré, ale nejdu do něj, dokud nebude existovat...
Čtvrtek, 21 Únor 2013 - 17:26 | Derryk | Za 4MPx čip a clonu 2.0 foťáku tleskám. Konečně...
Čtvrtek, 21 Únor 2013 - 13:48 | Petr Kodl | Opraveno. Díky za informace, optickou stabilizaci...
Čtvrtek, 21 Únor 2013 - 11:07 | madik | Opravte si informace o fotáku. 1. neskládá obraz...

Zobrazit diskusi