CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Huawei brzy odhalí svoji konkurenci Androidu, má reálný potenciál jej předčit

Tak ten problém co zabil dle mě slušnou badu,kterou jsem měl. Kompatibilita s aplikacema, čti s hrama má vyřešenou. Je právě důležité mít hry a 5k aplikací které dělají to samé,jinak je člověk omezen výběrem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uvidime. iOS zatím nejbezpečnější OS bez spiclovani (pokud nepouzivate siri). MS byl taky dobrý a svizny systém. Leč pro některé zastaralý a celkove MS neměl jasno jak ten systém ma být. A android? Existoval někdy jiný systém který vas denně tak lustruje a je plný balastru? Bezpečný Android? Ha ha.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na vendorovi. Huawei je třeba dobrý v tom, že oproti Samsungu a jiným vendorům umožňuje odinstalovat téměř jakoukoli app.
Jinak ten jejich OS bude beztak fork Androidu.
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze bude umět androidi aplikace, tak asi jo. Ale kdo ví. IOS je taky unix jako android, presto jsou každý jiný. Spis ten název není pro Evropu moc chytlavy, asi je cíl hlavne čínský trh...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle, takový OS nejde napsat za dva roky a je jedno, kolik stovek, nebo tisíců vývojářů majitel zaměstná. Stačí se podívat, jaký vývoj má za sebou iOS, nebo Android. A nejde jen o vyladěný frontend, ale mocný backend, dostupné a stabilní API, vývojářské tooly, možnosti debugování a vše kolem toho.
Win Phone třeba spousta lidí vychvalovalo, byl údajně svižný a necukal se. Moje zkušenosti jsou jiné, všude nastavené šíleně dlouhé efekty, takže ano, subjektivně se necukal, ale cokoli bylo oproti konkurenci na dlouho, backend měnili jak na běžícím páse a stabilita spousty věcí také nic moc. Osobně jsem řešil vpnka a další podobné firemní implementace ve Win Phone a teda nic moc.
Jinými slovy, ani MS po takové době to nedokázal dotáhnout a prodat.
Fork Androidu je podle mně pro Huawei nejrozumnější volba.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já nevím proč články uvadějí tento název,ten bude asi pro čínu. V evropě použijou tento "Harmony OS"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude plně kompatibilní pro už stávající Android aplikace, tak tím Google jednoduše zválcují. Vývojářům to bude fuk, oni budou stále používat stejné API pro vývoj aplikací a možná že i Huawei market place bude mít lepší podmínky pro ně a to možná rozhodne.

A nakonec bych chtěl upozornit, že nešpehuje OS jako takový, ale ve všech prokázaných případech je to vždy nějaká aplikace kterou si uživatele stáhli, či nějaký PRODEJCE tam do zařízení přidal.

Co se týče GUI v telefonu, tak je to jedno, stejně si tam každý výrobce dává svojí nadstavbu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ha ha pry iOS nešpehuje :) ten šmíruje už jen ze své podstaty !
co se týká šmírovani kdo se umí branit tak mu to nevadí :)
nebo je mu to fuk :)
osobně bych přivital "jiný" os než android nebo iovcoid jiná alternatívy jsou už mrtvé :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co vím, Google se chystá Fuchsii takže kdo ví, jak to ještě bude s podíly na trhu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.