CDR.cz - Vybráno z IT

Huawei lákal na fotoaparát telefonu lživou reklamou, fotky pořídil zrcadlovkou

Společnost Huawei natáčela svůj nový marketingový klip pro svůj smartphone Nova 3. V místě, kde si pár fotí selfie, může zákazník nabýt dojmu, že pořízená fotografie pochází z Novy 3. Ve skutečnosti se jednalo o fotografii pořízenou zrcadlovkou. Trik nechtěně prozradila herečka z klipu.

Výrobci smartphonů se předhánějí, kdo nabídne svým zákazníkům lepší mobil, s lepšími parametry, rychlejším procesorem, větší pamětí a kvalitnějším fotoaparátem, a to vše ideálně za co nejnižší cenu.

Huawei se nejspíše díky tomuto souboji dopustil klamavého jednání, když v uveřejněném reklamním videu jsou záběry evidentně vyfocené novým smartphonem Nova3, a při tom ve skutečnosti jde o práci kvalitní DSLR a profesionálního fotografa. 

Na tento klamný manévr se kupodivu nepřišlo pomocí EXIF informace, ale díky instagramovému účtu Sarah Elshamy, herečky účinkující v této reklamní kampani pro Huawei, kde se objevila i fotografie tzv. „behind the scene“ zachycující, jak si mladý pár chce pořídit selfie pomocí Nova 3 a při tom je zabírá digitální zrcadlovka.

Tento moment je patrný na video záznamu zhruba od 17. sekundy. Zde se objevuje muž, který si chce pořídit selfie se svou partnerkou před tím, než se stihne jeho milá nalíčit. Po pořízení fotografie je šokován, jak AI u tohoto fotoaparátu dokáže vylepšovat fotografie. Jeho partnerka totiž vypadá, jako by byla již nalíčená.

Není to však první bruslení na tenkém ledě, kterého se zákazníci od Huawei dočkali. Již v minulosti vydával ukázkové fotografie z P9 uveřejněné na Google+, kde bylo díky EXIF informacím odhalen skutečný původ fotografií. Ty byly totiž vyfoceny Canonem EOS 5D Mark III.

Nezbývá než popřát společnosti Huawei, aby příště prezentovala jednoznačné informace a skutečné materiály pořízené z reálných výrobků a nesnažila se využít marketingové kampaně na umělé vylepšování dojmu z jejich nových výrobků.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Huawei lákal na fotoaparát telefonu lživou reklamou, fotky pořídil zrcadlovkou

Žádné komentáře.