CDR.cz - Vybráno z IT

Huawei představil nové chytré hodinky Watch 2 - nabídnou SIM a GPS, víme i cenu

Watch 2 Four Classics
Watch 2 dorazí ve dvojici verzí - sportovní plastové a nechybí ani kovové s označením Watch 2 Classic.Těšit se můžeme na GPS, LTE, nebo také mód, ve kterém vydrží 25 dní bez nabití!

Jsou tomu téměř dva roky, kdy Huawei představil první generaci svých hodinek Watch. První Android Wear zařízení z produkce čínského výrobce se po dlouhé době konečně dočkalo svého nástupce. 

V sobotu, na konferenci MWC 2017 v Barceloně, představil Huawei novou generaci hodinek nazvanou Watch 2. Vedle designových změn jsme se dočkali přidání 4G, nebo také GPS. Hodinky se tak stanou více nezávislými na mobilním telefonu.

V "hloupém" módu vydrží na baterii i 25 dní

Watch 2 nabídnou jemný 1,3" displej s rozlišením 390 x 390 obrazových bodů, 4GB úložiště (pro uživatele bude dostupná jen část) a 420mAh baterie, díky které se má výdrž pohybovat kolem 48 hodin. V módu tréninku hodinky podle výrobce vydrží 10 hodin. Aby se Huawei odlišil, přišel s módem, ve kterém hodinky vypnou všechny chytré funkce a pouze ukazují čas. 

Huawei Watch 2 745 X 473 X

Po vzoru konkurence nabídne Huawei hodinky se SIM kartou, nebo integrovanou eSIM. Pro správné fungování chytrých funkcí by tak neměl být třeba telefon. Přibyla i integrovaná GPS, která společně se senzory pohybu a tepu najde uplatnění právě v trenérském módu a v aplikacích ve stylu Endomondo. Uvnitř nového modelu tepe procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100.

Huawei Watch 2 - Sportovní z plastu, klasické v kovu

Dále nechybí NFC a jako operační systém byl použit zmiňovaný Android Wear 2.0. Hodinky jsou dostupné ve dvojici variant. Watch 2 ve sportovním provedení s LTE a Watch 2 Classic v kovovém těle bez LTE.

Huawei Watch 1

K dispozici je několik barevných variant s různými pásky, cena začíná na 320 Euro (kolem 8 700 Kč). Novinka se dostane na trh v dubnu tohoto roku v USA a UK. 

Zdroje: 

Engadget, tisková zpráva

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Huawei představil nové chytré hodinky Watch 2 - nabídnou SIM a GPS, víme i cenu

Žádné komentáře.