CDR.cz - Vybráno z IT

Hummer EV má tři elektromotory, lze ovládat hlasem a využívá herní Unreal Engine

Koncem příštího roku spatří světlo světa nově oznámený model elektrického Hummeru. Disponuje řadou revolučních novinek. Jako první například pro svůj palubní počítač využívá enginu určeného pro extrémně náročné videohry. Ohromí masivním výkonem, balíčkem funkcí i cenou.

Automobilka GMC odhalila svůj nadcházející model robustního Hummeru EV. Disponuje výkonem až 1000 koní (745,7 kW), je poháněn třemi elektromotory a o napájení se stará nová generace baterií Ultium.

V novém Hummeru EV je 12,3 palcový informační displej pro řidiče a 13,4 palcová obrazovka infotainmentu. Jedná se o první systém ve vozidle navržený na Unreal Enginu. Pro palubní počítač využívá mnohem intenzivnějších grafických prvků, než které známe z většiny vozidel. Unreal Engine má své primární využití v oblasti videoher, pochází z dílny vývojářské společnosti Epic Games, jeho služeb využívá široká škála komerčně nejúspěšnějších herních titulů.

Systém pohání procesor Intel se 64 GB pamětí, běží na operačním systému Android. Spolupráce se společností Google přináší do vozu integraci obchodu Google Play, Google Map a nabízí i možnost hlasového ovládání.

Jedním ze snadno viditelných prvků na displeji je ve formě widgetu například gyroskop. V offroad módu má tak řidič perfektní přehled o pozici každého jednotlivého kola vůči podvozku, v terénu tak dokáže efektivně a bezpečně balancovat. Data jsou aktualizována v reálném čase.

Podobných widgetů, které se v budoucnu mohou rozšiřovat díky připravovaným updatům, má Hummer EV v základní výbavě několik. Řidič má už teď dokonalý přehled o vyvíjené síle, výstupu točivého momentu, zamykání diferenciálu, tlaku v pneumatikách, ale také o výšce podvozku.

Naprosto elegantně poskytuje elektrický Hummer informace o stavu baterie. Při nabíjení se denní svícení, dominantně umístěné pod logem přes celou šíři čumáku vozidla, mění v indikátor. Pulzující přední světlo se rozsvěcuje po částech, čímž zobrazuje aktuální stav nabití.

Hummer EV Edition 1 má počáteční hodnotu 112 595 amerických dolarů a vyjede na podzim roku 2021.

Zdroje: 

Engadget

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hummer EV má tři elektromotory, lze ovládat hlasem a využívá herní Unreal Engine

Úterý, 27 Říjen 2020 - 09:13 | Yusaku | Myslim, ze se v Tesle dost bavi, kdyz to vidi....
Úterý, 27 Říjen 2020 - 09:12 | maruširi | A palubku navrhovali Pat a Mat. Příšerný.

Zobrazit diskusi