CDR.cz - Vybráno z IT

Sledujte své oblíbené televizní pořady přímo ve vašem iPadu

iDTV Mobile pack
iDTV Mobile je malé zařízení, které zapojíte do iPadu a díky tomu získáte přístup k televiznímu a rozhlasovému DVB-T vysílání. Díky tomu budete moci svým dětem pustit Večerníček, nebo se sami podívat na nějaký film či oblíbený pořad.

Má to ale jedno "ale". Příjem signálu není moc dobrý a pro dobrou funkčnost musíte mít i trochu štěstí. Na druhou stranu s příjmem DVB-T signálu mají trochu problém i jiná interní zařízení podobného typu, takže to moc dobře objektivně hodnotit nelze. Mě se ale povedlo najít takové místo v bytě, kde byl signál dostatečný, a tak jsem mohl televizi pořádně otestovat.

Jak tahle malá krabička funguje?

iDTV Mobile má integrovanou baterku a musí se nabíjet. Nabít ho můžete přiloženým USB kabelem, který se musí zasunout do nabíječky od iPadu nebo do svého notebooku. Samotné zařízení se totiž neumí nabíjet z iPadu. Já jsem nabíjel iDTV z notebooku a trochu naivně jsem si myslel, že by si zařízení mohlo nainstalovat ovladače a fungovat i na Windows (nebo Mac). Ani jedno z toho však nefunguje, což je velká škoda. iDTV by rázem získala na univerzalitě použití, a takto se majitel musí spokojit pouze s používáním v iPadu.

iDTV Mobile

Po nabití a zapojení je použití extrémně jednoduché a zvládne ho téměř každý, kdo ovládá alespoň lehké základy angličtiny. Aplikace pro obsluhu iDTV není v češtině. Nicméně instalace je naprosto automatická. Po zapojení do iPadu dojde k automatické instalaci aplikace pro obsluhu televize a stačí pouze provést automatické ladění programů.

Po naladění již získáte seznam programů s funkčním EPG, tudíž u každého kanálu vidíte, co právě hraje a jaký bude následující pořad. Funguje to podobně jako u televize, musíte ale nejprve kanál prokliknout, aby se načetl aktuální pořad do EPG.

iDTV Mobile (2)iDTV Mobile (1)

Nyní k samotnému přehrávání: rozhraní je velmi jednoduché a nenabízí téměř žádné pokročilé možnosti. Je zde nastavení hlasitosti, zobrazení aktuálního a následujícího pořadu. Posunutím prstu (jako když měníte obrazovky) můžete měnit kanál. Co se mi líbí je time-shift buffer, který lze nastavit na požadovanou velikost. Při přehrávání můžete skočit o něco zpět a při reklamě jí jednoduše přeskočit. Tato funkce se hodí také u sportovních přenosů, kde se můžete vracet k zajímavým událostem.

Tím výčet funkcí končí. Osobně si dokážu představit využití televize v iPadu a funkčnost, kterou iDTV Mobile nabízí, mi přijde dostatečná. Jediné, co mě hodně mrzí, je fakt, že TV přijímač nelze připojit k počítači jako televizní kartu. Funguje pouze v iPadu.

Poděkování

sunnysoft
iDTV Mobile pack
iDTV Mobile
Tagy: 

Diskuse ke článku Sledujte své oblíbené televizní pořady přímo ve vašem iPadu

Středa, 26 Září 2012 - 09:51 | Jiří Molnár | Za mě s vaším příspěvkem souhlasím, změním...
Středa, 26 Září 2012 - 09:40 | Eugi | Tento clanek bych rozhodne jako recenzi neoznacil...

Zobrazit diskusi