CDR.cz - Vybráno z IT

Image & Form vyvíjí taktickou hru SteamWorld Heist

Steamworld Heist
SteamWorld je vskutku bohatý svět na tvorbu videoher. Po velmi úspěšném SteamWorld Dig se tvůrci rozhodli pro další titul z tohoto universa. Nyní však nepůjde o explorativní záležitost, nýbrž o tahovou taktickou střílečku.

Ať už vám jméno SteamWorld něco připomíná či ne, tak věřte, že jsme pro vás letos v březnu sepsali recenzi na prvotní díl od studia Image & Form, SteamWorld Dig. Nejenom u nás si titul odnesl velmi pěkné hodnocení. Tvůrci se tedy rozhodli pokračovat a rozšířit toto univerzum. Nyní pracují na side-scrolling taktické tahové střílečce SteamWorld Heist

Titul ve svém novém traileru prokazuje, že se série nevzdálí od stylizace původního dílu, navzdory rozdílnému zasazení, kde se z westernového prostředí přesouváme do vesmírných koutů. 

Hráč se chopí jednotky robotů, se kterou bude ve vesmíru přepadávat potulující se koráby a likvidovat tak jejich posádku. Soubojový systém se při tom inspiruje XCOMem. Samozřejmostí zůstává velmi osobitý komixový grafický styl.

SteamWorld Heist vyjde příští rok na jaře pro "všechny hlavní herní platformy". Původní SteamWorld Dig vyšel nejprve pro handheld 3DS, následně se objevil na počítačích s operačním systémem Windows, Mac a Linux a nakonec se jej dočkali i majitelé PS4 a PS Vita. Na nový díl by se s nadějí mohli tedy uživatelé těchto platforem těšit na jednotné datum vydání. 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Image & Form vyvíjí taktickou hru SteamWorld Heist

Žádné komentáře.