CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Inkoustová vs laserová tiskárna: V čem se liší a která je pro vás výhodnější?

Čihák opět perlí. To je fakt síla. Tak trošku ve své hlavičce zapoměl na náklady na tisk a provoz a zůstal zaseknutý někde v dobách před deseti lety.
V dnešní době naopak velké firmy které tisknou hodně dokumentů, typicky banky a pojišťovny utíkají od laseru k inkoustu. Vychází levněj jak samotné náklady na spotřební materiál tak hlavně náklady na elektrickou energii neb laserovky musí stále žhavit aby dokázaly vytisknout dokument bez čekání na požadovanou teplotu.
Je naprosto úžasné že se Čihákovi znehodnocují pigmenty a ne tisková hlava. To by bylo úžasné kdyby tomu tak bylo ale ono je to naopak.
Závěrem to čihák sám zabil, to je fakt stupidita jak vemeno. Náklady na energie jsou čiháku u inkoustu zlomkové nikoliv větší a náklady na pigmenty naopak menší než u laserovky s válcem.
A právě na doma na občasný tisk je nejlepší černobílý laser protože vám v něm nezaschne hlava ani když dlouho netisknete.
Gratuluji Čihákovi k vypuštění další totální demence do sbírky?

Milá redakce, kde jste tohoto pablba vůbec vzali? Taková hovna fak nepíše ani Kárník na světě androida. A to je panečku blbec...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je teda dilema. V kazdem pripade laserova. Kdyz si vemu ty mrdky inkoustove, kterym po par tydnech netisknuti zaschne inkoust nebo to, ze po nekolika mesicich provozu je fakticky nepouzitelna, protoze pred zacatkem to pul hodiny hrka a dela bordel nez se pripravi k tisku (to je fakt fasismus!), tak bych si inkoustovou nikdy nekoupil. Takze dnes za ty ceny jedine laserovou barevnou a hledat, kde jsou nejlevnejsi naplne ....... a ano, ikdyz EU sjednotlila nabijecky, bojuje se za zivotni prostredi, tak svete div se, v tiskarnach je furt jeste ten fasismus, ze naplne maji cipy!!!! Takze ikdyz je tam pulka toneru, prestane to tisknout! Takze je treba hledat bud dostupnost naplni nebo cipu nebo idealne moznost vojebat firmware ..... treba jako u xeroxu .... ti dodavaji startovaci tonery bez cipu a fungujou jenom par stran .... nicmene jsem na tom vytiskl uz stovky stran, jenom je potreba sem tam resetnout firmware .... ANO TO JE FASISMUS! Jinak to proste netiskne a napise at koupite novy toner. Mam xerox phaser 6020V BI .... stal 3850 .... kompletni baleni toneru 832 korun ..... kupovana pred 3.5 rokama, vytisteno tri prdele plnobarevnych fotek (ono to tiskne i bez kazety, ma to jeste vnitrni zasobnik), kdyz jsem zkousel kolik to vytiskne bez toneru, vytiskl jsem asi 50 A4 plnobarevnych .... a stale to jelo, ale radili mi, ze kdyz tam neni toner, ktery to dosypava (jsou to takove zvlastni tonery), ze to pak muze byt problem. Ale startovaci tonery, ktere byly pochopitelne na 100% plne (ten prasek nic nestoji), tak s nima jedu uz 3.5 roku! Kdo z vas to ma?!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem před lety dal za barevnou laserovku OKI 3400 Kč. Jenže když se v ní teď podělala válcová jednotka - nová stojí tolik, co tehdy tiskárna - oželel jsem barevný tisk a koupil malého laserového Brothera. Protože barevné se mezitím vyšplhaly na dvojnásobek.

Inkoustovku jsem měl taky. Když jsem po letech spočítal náklady, díky neustálému zasychání trysek, jejich čištění (navíc neustálému namáčení do vlažné vody) mi nakonec stránka vyšla skoro na stovku - bylo úplně jedno, jestli tisknu řádek textu nebo celoplošný obrázek, všechen inkoust vychlastalo to čištění. A to nemluvím o tom, že jsem z toho kolikrát dostal stránku po půlhodinovém trápení. Tohle už nikdy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma tankový inkoust Brother 2,5 roku. Partnerka tiskne fotky, někdy co několik dní za sebou množství A4 vyplněných fotkami do alba, pro příbuzné atd. Někdy tiskárna měsíc stojí. Dokupoval jsem pouze jednou sadu lahviček s inkousty, ani jsem tam nenalil všechno. Cena (originálních) lahviček náplní je 159,- za barvu, 199,- za černou (té je objemově více). Jednou za 2-4 měsíce dám ze zvyku samočištění hlav. Žádné namáčení hlav, rozebírání, výměna se nekoná. Tiskárnu jsem vybalil z krabice, nalil inkousty, a od té doby ji jen krmíme papírem (a nedávno jedním dolitím inkoustů). Náklady na tisk směšné, a to už jí proběhlo nevím kolik stovek A4 fotopapírů. Ty mne stály zatím ze všeho nejvíc.

A naopak, barevný laser od Samsungu, než ho koupilo HP. Tonery cenově jakž-takž, jen asi po dvou a něco letech celkem zanedbatelného provozu se rozpadl přenosový pás (na okraji byla gumová vodicí páska a ta se rozpadla). Nový pás stál víc než zbytková hodnota tiskárny, který nebyla úplně levná (v době koupě stála 5,5 tisíce ve slevě asi ze sedmi). Hrát si s tím nemám chuť, tiskárna dodnes zůstala u táty v baráku, kde se na ní práší, a tiskneme inkoustem. Měl bych ji odvézt do šrotu. A to nemluvím o tom, že když člověk chtěl tisknout fotku, tak ta kvalita byla příšerná. Ta tiskárna byla ale primárně určená pro tisk do školy, tak to jsem překousnul.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Inkoustovku jedině tankovou, sice dražší, ale s levnými dolévacími inkousty. A jen tehdy, když se tiskne několikrát týdně - což není můj případ. No, některé dnešní inkoustovky si prý občas odplivnou, aby nezaschly - pak jde o to, jestli se dá vyčistit nebo vyměnit odpadní nádobka, nebo jestli se musí vyměnit tiskárna - což je majstrštyk některých výrobců. Do toneru čip a neopravitelné zaplnění odpadu. Případně počítání projetých papírů a po dosažení nastaveného počtu vyměnit tiskárnu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jako bych slyšel HP a Canon, HP už mi nesmí do firmy, devastovalo mi to nervy.
A taková laserovka míchala do čistě černého tisku barvy. Prostě paráda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim souhlasit ...... taky vsechno HP a Canon ...... u nasich pouzivam jednu jen jako scanner (pomaly jak pica sam o sobe!), ale nez se to rozjede tak 6.5 minuty! Nekecam ..... a to jsem zkusil vytahnout i tiskovou hlavu (ta je davno mrtva), nebo ji natvrdo zastavit rukou, mlatit do toho, nic ani picu! Furt to jezdi, vrci ... a kdyz uz to vypada, ze to zacne fungovat, tak to zase zacne vrcet a jezdit, protahovat valce ... TPC! To fakt ne! Jako to je na zabiti takovy stroj ....... prodej takovych tiskaren by mela EU postavit na stejnou uroven jako prodej mein kampfu ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

žijete v dobách před lety, dnešní tankový epsony to je naprosto jiná liga, 24 barevných stránek za minutu, pigment lejete do tanku po decákách valí to nesere se to, ale na doma bych to nekoupil, když chcete pěknou barevnou fotku tak si ji pošlete do labu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám už nějakých 6-7 let Epson L550. Vytiskla podle počitadla něco přes 10 tisíc stránek, semtam si vyžádá vyčištění a kalibraci (už se pomalu vrší počitadlo odpadní nádobky). Zlatý stroj. Plánuju z Ali koupit náhradní "molitan" do odpadní nádoby (není uživatelsky servisovatelná) a resetter mám stažený. :-D Ale mechanika (podavače, separátory, dokonce i v ADF) fungují stále perfektně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seiko umí. Nemůžu si u nich na nic stěžovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.