CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Internet Explorer pomalu odchází do věčných lovišť, umře do roka a do měsíce

Kopa aplikácii ktoré využívajú webove rozhranie, napríklad aj v štátnej správe pracuje len pod IE11.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Starší aplikace budou fungovat, protože IE mód v Edgi bude podporován nadále.

Microsoft zařízne jenom IE jako aplikaci. Windows s "prodlouženou trvanlivostí" pojedou podle jejich smluv dál i s IE, ale to většinou nebude problém. Ve Windows LTSC jsou zmražené všechny aplikace, protože zákazník chce celé prostředí provozovat léta bez rizika, že pravidelná měsíční aktualizace je vyřadí z provozu. Embedded IE v MSHTML a v Edgi pojede minimálně do 2029.

Důležité je, že nové aplikace nebudou muset podporovat IE kvůli zákazníkům, jejichž IT razí požadavek jednoho browseru, aby vykázali, jak ušetřili sjednocením platforem. Příští rok se spuštěním iexplore.exe (!) otevře Edge, což bude od té chvíle nová modla firemních IT. Budou moci nakonfigurovat, které aplikace budou vyžadovat IE, a Edge se přepne do jeho módu, když se v něm taková aplikace načte, ale moderní aplikace se budou moci načítat v moderním režimu (Chromium). Spousta ušetřené práce vývojářů.

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2021/05/19/the-future-of-int...
https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/internet-expl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těším se. Testování webových aplikací na desktopovém i mobilním Chromu, Firefoxu pro Windows i Linux, desktopovém i mobilním Safari, občas na windowsím Edgiu stačí. IE byl ze všech největší otrava a přínos byl minimální, navíc chyb a opravného kódu jen pro něj nebylo málo (starý Edge detto).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.