CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Intimní fotografie ze Snapchatu ukradeny! Externí aplikace hrozbou bezpečné sítě

Sdílení obrázků a videí s proklamovanou krátkou životností je ideální způsob, jak vytáhnout informace a obrázky z lidí, kteří by o sobě běžně veřejně takové informace a obrázky neposkytli. Ti lidé zřejmě slepě věří v to, že něco někomu jen ukážou a za pár chvil už to přestane existovat. Vůbec je nenapadne, že někdo na druhém konci má možná klávesnici s klávesou PrtScr, vůbec je nenapadne, že kdyby nijak jinak, tak aspoň vyfocením obrazovky lze obrázek jakž takž zachovat. A vůbec je nenapadne, že třeba poskytovatel takové služby může (nebo třeba na příkaz někoho jiného musí) kecat a obrázky i tak zálohovat.

No nic, dobře jim tak :). Říkám to delší dobu: jelikož lidská blbost je neomezená, skýtá též neomezený potenciál k výdělku.

+1
+61
-1
Je komentář přínosný?

PrtScr .... to byla uplně první věc která mě napadla

+1
-80
-1
Je komentář přínosný?

Nebude fungovat. Spousta služeb jde udělat tak, že když uděláte prtscr tak vám místo videa/obrázku, zůstane jen černá plocha. Jinak tohle je problém pouze celebrit a vlivných lidí, upřímně kdyby fotka mého nahé zadku nebo přirození, byla na reklamní tabuli na nuseláku, tak je mi to úplně buřt...

+1
-87
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu ? vtipálku, když nedokážou filmová studia zabránit aby jim "kradly" filmy, hromady a hromady her ,česká televize nedokáže zakázat stahování z jejich archivu, atd atd. Tomu bludu co jste napsal opravdu věříte? :-D Dám vám radu, příště než něco vyplodíte napočítejte do deseti :o)

+1
-56
-1
Je komentář přínosný?

"Spousta služeb jde udělat tak, že když uděláte prtscr tak vám místo videa/obrázku, zůstane jen černá plocha"

A testují i běh uvnitř virtuálního stroje? ;-)

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Nejak jsem z textu nepochopil kde je vlastne problem.
Pokud jde o "Co když právě váš kamarád podobnou fotku uložil a má jí stále k dispozici?" tak se jedna o bezny problem pocitacove gramotnosti, nicmene to nema s nadpisem clanku nic spolecneho.
Pokud nekdo napadl databazi s prihlasovacimi udaji uzivatelu tak bud muze monitorovat jednolive ucty (kolik uctu muze nejaky hacker soubezne monitorovat?) a zkopirovat si nejakou tu fotku 'za behu', ale porad jeste podle mne nemuze masove ukrast fotky ktere existuji jen docasne. To lze snad jen pokud ty fotky opravdu nejsou mazany jak sluzba slibuje - a to pak je jasne ze uzivatelum nekdo zalhal.
Nicmene nepochybuji, ze nekde v licencnim ujednani bude nenapadna zminka ze zverejnene fotky prestavaji byt vlastnictvim jejich autora nebo nejak podobne.

+1
-71
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono jde o to, ze se to asi propoji nejak s facefuckem a pak to ty lidi obesila nejakym curakem:) Pocitam, ze jde JEN o hovnodroid a asi i apple aplikaci a nejak se pocitalo s tim, ze si to lidi nebudou lokalne ukladat, protoze to proste normalne jit nema. No ale nepocitali s tim, ze android je deravy jak cednik a i na iphone existuje jailbreak, takze se jiste vyrojila spousta aplikaci, co umoznujou ukladat ty obrazky zcela automaticky.

+1
-88
-1
Je komentář přínosný?

Pochopil jsem tak, ze "kamarad" si to misto na vlastni zarizeni ulozil na cloudovou sluzbu - a tu sluzbu ted nekdo hacknul.

+1
-68
-1
Je komentář přínosný?

Pochopil jste to správně. Přesně tak to bylo. Snapsaved ukládal automaticky obrázky ze snapchatu - na přání uživatele.

+1
+63
-1
Je komentář přínosný?

No pokud někdo chce zachovat obrázek na monitoru a je znemožněna funkce prtsc stačí vytáhnout telefon s foťáčkem a byť trošku nestandardní metodou nafotit monitor, displej tabletu, telefonu. To je to samé, jako když si někdo nahraje záznam z bezpečnostní kamery na telefon, tak už ten záznam může zveřejnit. Jasně že tento systém je krkolomný, ale je 100% účinný ve smyslu "zachování informace" .. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.