CDR.cz - Vybráno z IT

Zbytečné iPhone gadgety: Budík s vůní slaniny a tlačítko na selfie fotky

Gurmánský zážitek pro všechny muže a tlačítko pro snaživé ženy. Alarm s vůní slaniny a udělátko pro dokonalé autoportréty. Dva doplňky pro vaše iOS zařízení, které nejspíš nikdo nikdy nevyužije.

Někdy až člověk žasne, co je schopen dnešní moderní svět vyprodukovat za technické zbytečnosti. Díky sledování produktů jsme jako novináři do jisté míry otrlí, ale jsou případy, kdy i nám zůstane rozum stát. Občas se s opravdovými perličkami podělíme s vámi. Jako třeba dnes.

Vůně a zvuk smažící se slaniny namísto klasického budíku. To je nový doplněk Oscar Mayer Wake Up & Smell The Bacon určený pro připojení k chytrým telefonů iPhone. Adaptér vytvořil výrobce masových produktů Oscar Mayer, který si potrpí na prvotřídní autentický zážitek. Krabičku stačí pouze připojit k iPhonu, nainstalovat si iOS aplikaci, zvolit čas buzení a nechat se po ránu okouzlit příjemnou vůní slaniny. Horší bude, až zjistíte, že jste na ni dostali chuť. Doporučuji proto mít nějakou záložní v lednici.

"Podle počtu sdílení hashtagu #bacon na Instagramu se lidem slanina nikdy neomrzí. Proto se náš tým rozhodl vyvinout zařízení, které dá člověku to, po čem touží nejvíce," řekl Tom Bick, marketingový ředitel společnosti Oscar Mayer.

Jak se sen o dokonalém probuzení zjevil, tak rychle zase odchází. Bohužel zařízení se nedá koupit. Na stránkách WakeUpAndSmellTheBacon.com právě probíhá soutěž pro americké občany o 4700 těchto gadgetů v hodnotě 188 tisíc dolarů. Jedno zařízení tedy přijde na 40 dolarů, což je zhruba 800 korun. Je na snadě, že se v případě zájmu po testovací době dostane zařízení také do volného prodeje. Možné asijské kopie výrobku nepočítáme.

Selfie handsfree gadget pro dívky

Je focení na sociální sítě vaší oblibou? Interval automatické spouště fotoaparátu je pro vás příliš krátký? Už vás nebaví pořizovat snímky zblízka, které vás dělají škaredější, než ve skutečnosti jste? Moderní doba volá po ještě modernějších způsobech pořizování fotografií, které budou hodny nekonečnému sdílení a přeposílání.

Hisy je připojitelné zařízení, které pomocí Bluetooth dá pokyn fotoaparátu, aby zmáčknul spoušť. Doplněk můžete nosit stále s sebou. Stačí aktivovat, naaranžovat své přátele a zmáčknout tlačítko pro pořízení fotografie. Kromě focení můžete ovládat i natáčení videa. Hisy spolupracuje se produkty Apple s iOS verze 7.0 nebo vyšší, iPad třetí a čtvrté generace, iPad Mini, iPad Air, iPod Touch páté a novější generace. Kus přijde na 25 dolarů, ale levnější obdobu pořídíte už za 20 dolarů. Samozřejmě že Hisy nemusí být pouze pro holky. I když to kluci nepřiznají, určitě je napadly další možnosti, jak produkt využít jiným než zamýšleným způsobem.

Tento produkt není z principu vůbec špatný, jen cílí úplně mimo praktické využití na iPhony. Abychom mohli fotit pomocí vzdálené spouště, potřebujeme, aby iPhone stál ve vertikální poloze, což je bez další opory takřka nemožné. Hodilo by se tedy přidat k zařízení ještě stojan, případně nějaký vkusný držák telefonu, jinak budete fotit buď oblohu nebo stůl.

Zajímavost: Selfie je druh autoportrétu určený pro okamžitý upload na sociální síť, jenž byl pořízen chytrým telefonem, fotoaparátem nebo webkamerou. Jejich rozšíření zapříčinila hlavně popularita sociálních sítí ve spojitosti s chytrými telefony. Dotyčný fotí sám sebe nejčastěji telefonem s nataženou rukou, aby na fotce dokázal zachytit kromě sebe i své kamarády nebo okolí. Ti chytřejší umí vytvořit selfie odrazem v zrcadle. Kvalita fotek sice pokulhává, ale autoři se svým výsledkem musí ihned pochlubit ostatním na sociální síti Facebook či Twitter. Fotka je na sdílení přeci lepší než nějaký textový status.

Nejsdílenější selfie v poslední době zachytila moderátorka Elle DeGeneres, která se na Oscarech vyfotila s hollywoodskými hvězdami. Ve své show se pak přiznala, že se nejednalo o spontánní čin. Samsung jí údajně slíbil, že za každé sdílení dostane jeden dolar vybraná charita (počet sdílení byl přes 3 miliony). Je zvláštní, že sám výrobce tuto informaci popřel. Ale i tak je hezké, že nelidské mrhání časem na sociálních sítích může přinést peníze potřebným. Nicméně hromadný autoportrét spustil lavinu napodobování. Zvlášť povedeně vypadá parodie selfie fotky seriálu Simpsonovi.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zbytečné iPhone gadgety: Budík s vůní slaniny a tlačítko na selfie fotky

Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 11:02 | kejly | Nektere fotaky to maji, treba Samsung WBF850 se...
Pátek, 7 Březen 2014 - 17:22 | Jiří Moos | Přesně tak, to mě hned napadlo, když jsem četl...
Pátek, 7 Březen 2014 - 16:24 | HKMaly | IMHO by takove dalkove ovladani bylo mnohem...

Zobrazit diskusi