CDR.cz - Vybráno z IT

Co Apple nepřiznal? iPhony 6s jsou "voděodolné" a vydrží pod hladinou i hodinu

Iphone
Nové iPhony vydrží pod vodou i více než hodinu, i když se o tom výrobce nikde nezmiňuje. Apple tak učinil spoustu opatření, která zvyšují voděodolnost jeho zařízení.

Nové chytré telefony z dílen Apple jsou přes týden úspěšně v prodeji a kromě vysokých čísel se objevují první testy a rozbory. Fanoušci "jablečného" portfolia se mohou těšit na výkonnější procesory, více operační paměti fotoaparáty s vyšším rozlišením, či třeba inovativní způsob ovládání v podobě technologie 3D touch. Jak se ale ukazuje, Apple nám o svých produktech zdaleka neřekl vše.

Jak ukázala rozborka serveru iFixit, výrobce přidal do zařízení některé prvky, které zvýšily voděodolnost chytrých telefonů. Konkrétně se jedná o silikonové těsnění kolem konektorů a uvnitř konstrukce samotné. Kolem mikrofonů a reproduktorů však prý žádné těsnění objeveno nebylo. Co z toho plyne? Apple iPhone je podle prvních testů "téměř" voděodolný.

Jak vyzkoušel na portálu YouTube uživatel Zach Straley a mnozí jiní, iPhony 6s bez problémů fungují i po vhození do vody po dobu více než 1 hodinu. Po jedné hodině koupele fungovalo vše jak má, včetně kamery, dotykového displeje či všech ostatních funkcí.

Jako důkaz vyšlo po dvou dnech další video, kde Straley ukázal správnou funkčnost obou zařízení i s odstupem. Problémy nezaznamenal ani s reproduktory či mikrofonem. Jak se nicméně ukázalo, na jednom ze zařízení se později objevil pruh na displeji, což potvrzuje, proč Apple svá zařízení za vodotěsná nevydává.

Pro majitele iPhonů 6s je nicméně dobrou zprávou, že jejich zařízení vydrží nejen polití, ale v naprosté většině situací i nějakou tu koupel. Po pádu do vany či umyvadla vám tak telefon bude fungovat dál (pokud si u toho ovšem neprasknete tvrzené sklo).

Tagy: 
Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Co Apple nepřiznal? iPhony 6s jsou "voděodolné" a vydrží pod hladinou i hodinu

Úterý, 6 Říjen 2015 - 20:40 | Spirit_pcf | No ak pustil studenu vodu, tak sa ani nedivim......
Pondělí, 5 Říjen 2015 - 12:16 | DRK | To mi připomíná spolužáka na škole, který kdysi...

Zobrazit diskusi