CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jabra Revo (Wireless) přináší masivní zvuk, podporu NFC i textilní kabel

Textilní kabel jako plus?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Máte na věc jiný názor? Určitě se podělte, pane... :)
Osobně z hlediska rozmotání a potenciálního poškození sázím spíše na textilní ochranu, než na tu gumovou. Zkušenost je v tomto případě z mé strany jednoznačně pro textílii. Ochran kabeláže je samozřejmě vícero druhu, ale z hlediska srovnání běžné gumy a textilního povrchu mám jednoznačnou volbu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No látkovou ochranu nepovažuji za nejvhodnější. Gumová je IMHO lepší i praktičtější. A rozmotávání jsem zatím neřešil, zas až tak dobře na tom nejsem.

Ale teď vážně, hadra (kór světlá) je špínolapka, otřít to nejde a do pračky to hodit taky nemůžete. Jsem proto pro praktičtější matroš - pogumování.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den Pane Molnár,

Moc se mi líbí Jabra Revo Wireless. Potřebuji totiž bezdrátová sluchátka. Jde mi hlavně o poslech hudby, občas film a sem tam nějaký hovor. Již asi 6-7 let celkem spokojeně používám bezdrátové Jabra bt620s a poté co jsem viděl tyto "nástupce" jsem si řekl že půjdu do nového modelu i když tedy cenově o hodně dražšího. Zpracování ovšem vypadá bezkonkurenčně.

Zaujalo mě že kvalitu drátu i bezdrátu hodnotíte stejně. Většinou každý plive na bezdrátový poslech.
Ale proč vás obtěžuji.

Z toho co píšete usuzuji že kvalita poslechu při použití ekvalizéru tak jak to danému člověku vyhovuje je výborná . Souhlasí to ?
Když jste měl možnost tato sluchátka testovat můžete je doporučit? Jsou ve své cenové relaci nebo levnější bezkonkurence , nebo můžete doporučit jiná bezdrátová sluchátka?

Moc děkuji za odpovědi a přeji mnoho elánu do dalších testů.
Michal Škvorec.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná vám trochu pomohu. Jde o laický názor, nemám možnost nějakého rozsáhlého porovnání s konkurenčními značkami.

Pokud porovnám kvalitu zvuku u stejných skladeb při drátovém a bezdrátovém poslechu, nepoznávám rozdíl. Pokud používáte starší bezdrátová sluchátka, jsou vám jasné limity technologie. Na druhou stranu je zajímavé, že volně položený telefon má díky Bluetooth 4 vynikající dosah - rozhodně více než běžných 10 m (máte-li telefon vybavený touto technologií). Schováte-li však telefon do pouzdra a pak do kapsy a vyrazíte ven, výhoda nových technologií se rychle ztrácí.

Kvalitu zvuku těchto sluchátek ani tak neurčuje možnost ekvalizéru - tou ostatně disponuje každý běžný přehrávač v telefonu. Výhodou je právě zmiňovaná aplikace pro iOS nebo Android. Díky ní získáte plný a bohatý Dolby Digital zvuk s výrazným prostorovým rozlišením. Zvukové vylepšovače je možné vypnout, na druhou stranu je potřeba říci, že bez nich působí zvuk běžným plošším dojmem. A jestli je zvuk dobrý? Obvykle nosím sluchátka jen ven. S Jabra Revo to neplatí. Pokud si chci písničky vychutnat, volím v současné době sluchátka, ten zvuk je vážně výborný.

Výhodou u Jabry je možnost současného připojení s více zařízeními. Takže můžete sluchátka použít např. na poslech hudby z počítače a současně můžete přijímat hovory na mobilním telefonu. Tím se dostávám k ovládání: bezdrátová Jabra Revo mají dotykové ovládání hlasitosti na pravém sluchátku - stačí přejet prstem a přidáváte nebo ubíráte hlasitost. Na pravém sluchátku je rovněž uprostřed tlačítko play/pause nebo příjem hovoru. Na levém sluchátku je tlačítko pro vypnutí sluchátek. Sluchátka - až jsou bezdrátová - je možné připojit i dodávaným kabelem. To oceníte zejména tehdy, pokud vám bude docházet baterie.

Jabra Revo jsou velmi kvalitní sluchátka s vynikajícím dílenským zpracováním. Pokud roky spokojeně používáte starší sluchátka, nemusím vám nic popisovat, protože standardy této značky jsou vám jasné. Vyberete-li si Revo jako nástupce, určitě i přes vyšší cenu - v této třídě však obvyklou - neuděláte chybu. Pokud vás zajímá něco konkrétního, rád odpovím.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pane Molnár , mohu Vás poprosit o odpověď . Moc Děkuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dobré odpoledne, moc se omlouvám za pozdní reakci, vůbec jsem si nevšiml, jak se zde vlákno rozjelo. Jsem časově standardně indisponován, takže stačím sledovat jen něco málo diskusí. A občas se skutečně může stát, že mi takto něco uteče.
Koukám, že jste již narazil na ochotného čtenáře, který se rád podělil o své zkušenosti. I já se vám pokusím stručně odpovědět na podstatné v bodech, jak si tu diskusní vlákno pročítám.

X Bluetooth je skutečně verze 3.0.

X Barevné provedení je dle TZ černá varianta u bezdrátové, bílá/černá u drátové. Mohu ale ještě ověřit u výrobce, jak je to přesně.

X Kvalita zvuku jednoznačně není ovlivněna equalizerem – pokud jsou sluchátka dobrá, hrají dobře, pokud špatná, hrají prostě špatně. Jabra má pro mě (je to subjektivní) moc velký důraz na basy - hloubky a jde spíše směrem jako dřív trochu konkurenční značka KOSS. Dolby je sice „super“ a v tomto duchu trochu marketingová záležitost, ale uznávám, že na prostorovosti zvuku se to podepisuje kladným způsobem. Avšak pro mě a nezávisle i členy redakce, když jsme sluchátka zkoušeli, jsou basy bez individuálně nastaveného equalizeru, prostě moc silné a ve větší hlasitosti je znát jejich komprese. (Uznávám ale, že já mám hudební sluch a jsem trochu moc rozmazlený a kritický v tomhle ohledu.)

X Ptáte se, co bych doporučil? Za mě jednoznačně značku Sennheiser. A to jak drátová, tak i bezdrátová. Přeřadil jsem na ně před několika lety a jsem naprosto spokojený. Jsou to sice jen sluchátka – nefungují jako náhlavní souprava a uznávám, že možná pro někoho nebude jejich design tolik líbivý, ale pokud se budeme bavit o zvukové reprodukci, jsou rozhodně skvělé a za poloviční ceny. Jejich typová čísla si bohužel přesně nepamatuji, ale tuším, že drátová jsou z řady PX a bezdrátová z řady RS.

X Na druhou stranu, pokud znovu omelu ty basy; jestli máte zkušenost s předešlým modelem a vyhovuje vám to, tak nevidím problém držet se značky dál. Rozhodně postoupila o další pěkný kousek vpřed. Předchozí sluchátka sice neznám - Jabra nám před půl rokem na konferenci tvrdila, že je na našem trhu nováček, takže by mě i docela zajímalo, kde jste je sehnal (dovoz?) – ale ze zkušenosti například se Solemate, o kterém jsem před Vánoci psal, vím, že prostě ta basovost zvuku tam je.

X Jinak sluchadla Wireless máme ještě pořád v redakci, takže jestli si uděláte někdy cestu do Prahy, zastavte se u nás, rádi vám dáme poslechnout, abyste si názor udělal sám. To je dle mého názoru stejně u sluchátek to nejlepší, co člověk může udělat. Potažmo si můžete sluchátka objednat po internetu u některého z předních prodejců IT techniky a ze zákona máte 14 dní na vyzkoušení a potenciální vrácení v tomto termínu bez udání důvodu. To za to jistě také stojí, jsou to nemalé peníze.

Snad jsem odpověděl na vše, co jste potřeboval.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den pane Molnár,

Chci Vám poděkovat za vyčerpávající odpovědi.

Ta barva bude jen šedá u té bezdrátové verze.

(Osobně vyžaduji při sluchátcích a bezdrátovém poslechu možnost hands-free).
Na značku Sennheiser jsem se díval na jejich bluetooth modely MM 400-X,500-X a 550-X .Ty mají bt verze 2.1 , to bych neviděl jako takový problém ale třeba 550-X stojí cca 8000 Kč. A podle recenze uživatele na Heureka.cz jsem nenašel příliš pozitivní recenzi (s ohledem na jejich cenu).

Předešlý model jsem zakoupil oficiálně u nás, teď si již nepamatuji na jakém e-shopu, je to min. 5 let.

Díky za info a tip.

Michal Š.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odpověď. Zajímalo by mne jestli se dají sluchátka někde poslechnout před koupí, podívat se na ně v reálu. Žiji v Jihomoravském kraji. Všiml jsem si že píšete o Bluetooth verze 4.0 Při shlédnutí webových stránek Jabra jsem si všiml že obsahují bluetooth v. 3.0 . Jak to tedy je? Dále by mne zajímalo jestli existuje pouze jedna barevná verze sluchátek Jabra Revo Wireless? Všiml jsem si že u Jabra Revo mají černou a bílou variantu.

Díky za odpovědi. Michal Š.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se dají někde poslechnout před koupí, to netuším. Mám obavu, že nikdo z obchodníků to rozbalovat nebude. Navíc to vyžaduje i instalaci aplikace atd. Ale pokud budete mít cestu do Prahy, dejte vědět, sejdeme se někde na kafe a nechám vám je osahat.
Za chybu u bluetooth se omlouvám, byl jsem ale vážně překvapen dosahem (jako telefon mám iPhone 5), domníval jsem se, že tam skutečně ten nový bluetooth je. A bílá je jen "drátová" verze.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odpovědi .

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak sluchátka jsem zakoupil a nelituji vynaložených financí. Jsou výborná. Hledal jsem , hledal, psal výrobci a nakonec se mi povedlo zjistit že sluchátka lze poslechnout po domluvě u zastoupení Jabra v ČR firmy CPA . Pokud někoho něco zajímá ohledně sluchátek, tak napište. Používám je každý den , drátově i bez a veliká spokojenost.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.