CDR.cz - Vybráno z IT

Jabra Revo (Wireless) přináší masivní zvuk, podporu NFC i textilní kabel

Jabra-Revo-wireless_black_Ad-shoot_02_CROPPED
Dnes se v krátkosti podíváme na nový přírůstek do rodiny produktů společnosti Jabra, konkrétně tedy na dva nové produkty z řady stereo sluchátek s označením Jabra Revo a Jabra Revo Wireless, které se pro skandinávského výrobce stávají pro tento rok klíčovými produkty.

Začněme pěkně od samotného názvu, respektive označení produktu. Jak jste si jistě povšimli, oboje sluchátka spadají do téže výrobní řady a skupiny, pouze ty s přídomkem Wireless budou umožňovat navíc komunikaci i bez svazujících a svým způsobem omezujících drátků. Oba typy sluchátek se nám aktuálně sešly v redakci a tak se s vámi o první zkušenosti s nimi (zřejmě i jako první v ČR) rádi podělíme.

Hands-on Jabra Revo aneb posloucháme s drátem i bez něj

Odstartujme tím, co mají sluchátka společné. Tím je jednoznačně konstrukce, která se nám velmi líbí. Čelenka je široká a pohodlná, při ohýbání a namáhání nikterak nevrže (materiál plast). Ramena, která však spojují čelenku s mušlemi, jsou vyrobena z hliníku a musíme přiznat, že velmi dobře dokreslují po designové stránce eleganci sluchátek. Náušníky jsou měkké a jsou z paměťové pěny, sedí akorát na ucho uživatele. Barevné provedení je k dispozici ve dvou klasických protichůdných variantách, černá a bílá (šedá).

Jabra-Revo-corded_grey_Ad-shoot_01Jabra_Revo_wireless_Black_01

Typ Wireless má ve spodní části náušníků na levém sluchátku výstup na 3mm jack, na pravém microUSB výstup (poslech a nabíjení). Varianta bez podpory bezdrátového spojení má na obou náušníkách výstup na jack. Kabel, který je součástí balení, je textilní, což je ku prospěchu jeho odolnosti (Jabra prý kabel úspěšně testuje v tahu až 15 kg), tak i v manipulaci (tolik se nezamotává). Jeho délka je 122 cm, což nám při propojení s počítačovou sestavou či notebookem zrovna moc nepostačovalo, ale jako propojovací nástroj s multimediálním přehrávačem do kapsy je délka samozřejmě plně dostačující.

Jabra-Revo-corded_white_Ad-shoot_01Jabra_Revo_wireless_Black_04

Sluchátka od Jabry nejsou samozřejmě jen a pouze sluchátka, kloubí v sobě i funkci bezdrátového headsetu. Kabelová varianta disponuje jedním všesměrovým mikrofonem (na kabelu), bezdrátová zase dvěma přímo na sluchátkách. Testovaná kvalita hovoru v rámci sítě T-Mobile (podpora HD Voice) byla v tichém prostředí velmi solidní, ve městě v běžném provozu to již bylo přeci jen o něco horší. Nejkvalitnějšího přenosu hlasu jsme docílili s drátovou variantou s přiblížením mikrofonu blíže k puse.

Jabra Revo Wireless využívá k přenosu hlasu a zvuku bluetooth třetí generace. Spárování je tak možné provést napřímo skrze vyhledání nového bluetooth zařízení (heslo 0000), nebo pomocí NFC technologie (levá mušle). Samozřejmě jsme odzkoušeli a za Galaxy S3 můžeme funkčnost a rychlost spojení jen potvrdit a doporučit.

Jabra_Revo_Grey_02Jabra_Revo_wireless_Black_03

Pravý náušník pak ještě (stále hovoříme o bezdrátové variantě) nabízí dotykové ovládací prvky, pomocí kterých ovládáme jak hlasitost (krouživým pohybem po obvodu), nebo stisknutím na pravé či levé straně posun v přehrávané skladbě nebo přijmutí/odmítnutí příchozího hovoru (funkčnost námi ověřena na platformě Android i iOS).

Jabra_Revo_wireless_Black_02Jabra_Revo_wireless_Black_05

Pomalu ale jistě se dostáváme k tomu nejpodstatnějšímu – k interpretaci a dojmům z poslechu. Zvukový výstup obou variant Revo se nebojíme označit za zcela totožný. Jabra se v tomto ohledu chlubí použitím zlepšovací technologie Dolby Digital Plus. Nám v redakci přišel zvukový výstup ze sluchátek obecně velmi slušný. Při poslechu taneční hudby se nám však jevil zvuk moc basově předimenzovaný a naopak u vážné hudby ve výškách zase dost ořezaný. Nutno podotknout také to, že při pevně nastavené hlasitosti na multimediálním zařízení hráli Revo vždycky značně hlasitěji, než sluchátka alternativních výrobců. Při velké takřka maximální hlasitosti byly zvukové defekty naprosto jasně zřejmé, proto zásadně doporučujeme u těchto sluchátek jednoznačně nastavit individuálně softwarový zvukový equalizér.

Suma sumárum, co se nám (ne)líbilo

U produktů Jabra Revo jednoznačně oceňujeme kvalitu provedení a líbivost designu. U bezdrátové varianty nás potěšila přítomnost NFC, reálná jedenáctihodinová výdrž na baterii a obecně u obou sluchátek přiložený textilní kabel. Takovou zajímavůstkou je pak "funkce sdílení", kdy můžeme pomocí 3,5mm výstupu připojit k našim sluchátkům ještě jedny a společně tak poslouchat s kamarádem, partnerem, partnerkou, přítelkyní, milenkou atd. stejnou hudbu, zvuk filmu a jiné.

LS_Jabra_0192_city_street_RevoWirelessBlack_female

Na druhé straně nás pak trochu zklamala kvalita telefonování a při poslechu hudby standardně silné basy (ale respektujeme, že se to může někomu zamlouvat). Nejvíce však máme mrazení v zádech z prodejní ceny, která moc lidová tedy není, a sluchátka to z tohoto důvodu nebudou mít na konkurenčním trhu vůbec jednoduché. Varianta Jabra Revo by měla být prodávána od 4990 CZK, varianta Revo Wireless pak od necelých 6490 CZK.


Reklama
Jabra Revo
Jabra Revo
(Přenosný reproduktor bez kompromisů)
Cena: 4 990 CZK*
Jabra logo
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na jabra.cz
Jabra Revo Wireless white
Jabra Revo Wireless
(Bluetooth stereo sluchátka)
Cena: 6 490 CZK*
Jabra logo
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na jabra.cz

 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jabra Revo (Wireless) přináší masivní zvuk, podporu NFC i textilní kabel

Středa, 10 Duben 2013 - 17:44 | Michal Skvorec | Tak sluchátka jsem zakoupil a nelituji...
Neděle, 17 Březen 2013 - 19:48 | Michal Skvorec | Dobrý den pane Molnár, Chci Vám poděkovat za...
Čtvrtek, 14 Březen 2013 - 12:26 | Jiří Molnár | Dobré odpoledne, moc se omlouvám za pozdní reakci...
Čtvrtek, 14 Březen 2013 - 00:22 | Michal Skvorec | Díky za odpovědi .
Středa, 13 Březen 2013 - 23:28 | Petr Nemecek | Jestli se dají někde poslechnout před koupí, to...
Středa, 13 Březen 2013 - 09:43 | Michal Skvorec | Díky za odpověď. Zajímalo by mne jestli se dají...
Středa, 13 Březen 2013 - 01:36 | Petr Nemecek | Možná vám trochu pomohu. Jde o laický názor,...
Pondělí, 11 Březen 2013 - 01:02 | Michal Skvorec | Pane Molnár , mohu Vás poprosit o odpověď . Moc...
Pondělí, 4 Březen 2013 - 14:45 | Michal Skvorec | Dobrý den Pane Molnár, Moc se mi líbí Jabra Revo...
Pondělí, 4 Březen 2013 - 11:17 | Damel | No látkovou ochranu nepovažuji za nejvhodnější....

Zobrazit diskusi