CDR.cz - Vybráno z IT

Jabra Solemate Max: Zatím největší a nejlepší Solemate

Ideální kombinace mezi přenosností a kvalitou zvuku, to je nový pogumovaný Bluetooth reproduktor Solemate Max. Do kapsy se sice nevejde, ale kompaktní design vždy umožní umístění pro perfektní poslech.

Reproduktory od dánské Jabry nemusíme u nás dlouze představovat, sérii Solemate jsme načali už v roce 2012, kdy přišel na trh první Solemate, v listopadu minulého roku byla pak představená verze Mini. Od té doby jsme vyhlíželi nadopovaný Solemate Max, který vstoupil na český trh začátkem dubna. Očekávali jsme zejména velmi kvalitní zvuk, chytré ovládání a také tučnou cenovku. Naše zvědavost se však nejvíce točila okolo designu reproduktoru, na kterém si Jabra dává tradičně velmi záležet.

Jabra zůstala překvapivě hodně umírněná, co se týče barevného provedení. Jelikož jsme zvyklí na červeného a křiklavě žlutého Solemate Mini, modrošedý design nás překvapil. Hlavním úkolem Maxe však bude převážně sedět na jednom místě a reprodukovat, takže bláznivé barvy by nejspíš nepomohly při integraci zařízení do designu nábytku.

Reproduktor vypadá jako zvětšená verze klasického Solemate, pár rozdílů však přece jen najdeme. Zajímavé je zejména zkosení strany reprodukující basy (celkem 2 x 30W subwoofery), které umožňuje druhé straně využít větší prostor pro výškové reproduktory (celkem 2 x 15 W). Na horní straně se nachází nově provedené ovládání, které umožní prostředním tlačítkem pauzu a do kruhu umístěnými tlačítky změnu hlasitosti a posouvání hudebních skladeb (pokud je zařízení připojené přes Bluetooth). V pravém horním rohu pak najdeme známé tlačítko s bublinou, které po stisku hlásá stav baterie.

Na jedné z bočních stran je umístěn gumový úchyt pro přenášení, na straně druhé je pak místo pro NFC párování, stavové LEDky Bluetooth a baterie, zapínací tlačítko, 3,5mm jack, microUSB a také USB port pro nabíjení dalších zařízení. Vzadu je pak zdířka pro nabíjení samotného "Maxe" přibaleným adaptérem.

Hudbu můžete reprodukovat z telefonu, notebooku atd. buď přes Bluetooth 3.0 nebo přes připojení do 3,5mm jacku přes přiložený kabel tradičně umístěný vespod zařízení v gumové drážce. Jabra nás nezklamala a po vzoru Solemate je kabel proveden ve stylu látkové tkaničky ve žluté barvě. Nově přibyla možnost připojit se k počítači skrz dodaný USB kabel a využít tak potenciálně lepší kvality zvuku. Překvapila nás zejména rychlost párování přes Bluetooth, kdy od zapnutí přístroje do připojení uběhnou sotva 3 sekundy (oproti Mini třetinová doba).

Při své hmotnosti kolem 3 kg není Max úplně ideální na časté přenášení, už to nám však něco napovídá o kvalitní zvukové reprodukci. Ta je skutečně na vysoké úrovni, zabudovaná funkce digital signal processing (DSP) si poradí s problémy běžných reproduktorů při velmi vysokých hlasitostech. Max zvládá precizně i velmi hluboké tóny, poradí si bez problému s mluveným slovem a výhody přenosnosti oceníte například v posteli u filmu, kdy může Max ležet u nohou a nepotřebujete nijak velkou hlasitost pro kvalitní zvuk. Nevýhoda je pouze omezené stereo, což je samozřejmě daň za přenosnost.

S výborným designem a kvalitním zvukem přichází i relativně vysoká cenovka. V současné době koupíte Jabra Solemate Max na českých e-shopech za cca 9 000 korun.  


Reklama
Kvalitní, ale stále přenosný reproduktor
Cena: 9 990 CZK*

* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview v českých eshopech
Tagy: 
Zdroje: 

Vlastní

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jabra Solemate Max: Zatím největší a nejlepší Solemate

Žádné komentáře.