CDR.cz - Vybráno z IT

Jabra Solemate Mini: Hlasitý diblík, který se vejde kamkoliv

jabra-solemate-mini-promo
Kompaktní reproduktor, který překvapí zejména hlasitostí, to je Solemate Mini. Manželku potěší opravdu povedený design, pánům se bude zamlouvat bezchybná funkcionalita zařízení a výdrž na baterku.

Klasický Solemate je v našich končinách známá věc. Je tomu přesně rok, co jsme se na něj dívali podrobně, nadchla nás zejména kvalita zvuku v porovnání s velikostí zařízení. Teď se však dánská Jabra připomněla na poli přenosných reproduktorů znovu a přináší na trh zmenšenou verzi Solemate s označením Mini.

Na první pohled kromě velikosti žádné velké rozdíly nepoznáte. Horní části vévodí dvě tlačítka pro ovládání hlasitosti a jedno ovládací uprostřed. Prostředním tlačítkem se můžete dotázat na stav baterie, případně dlouhým stiskem připravit Mini na párování přes bluetooth. Po straně vpravo je směrem dolů umístěn spínač pro zapnutí a vypnutí zařízení, neobsahuje již horní polohu klasického Solemate pro zapnutí bluetooth. Pod spínačem se nachází zdířka pro 3,5mm jack a místo pro nabíjení přes USB. Na druhé straně je pak prostor pro párování pomocí NFC.

Jabra Solemate MiniJabra Solemate Mini

Byli jsme hodně zvědaví, jak řeší Solemate Mini tradiční kabel pro připojení zdroje zvuku, který byl umístěn u Solemate zespodu v drážce. Zajímal nás také materiál kablíku po tom, co Jabra zvolila u většího bratříčka příjemnou "tkaničku". Mini má "podvozek" řešený velmi podobným způsobem - opět se jedná o pogumované drážky, které zabraňují snadnému pohybu po podložce. Guma je v podání Mini o něco tvrdší, což s nižší hmotností přispívá k větší pohyblivosti po povrchu. Kabel je nyní pogumovaný, jde tedy lépe umístit zpět do drážek.

Mini připojíte k telefonu/notebooku/tabletu přes bluetooth 3.0 nebo přes kabel, který nese zařízení pořád s sebou. Pro bezdrátové spojení stačí spárovat zařízení a během pár sekund zahlásí Mini: "Solemate is connected!" a vše funguje.

Jabra Solemate MiniJabra Solemate Mini

Velkou výhodou je maximální míra mobility. Nosit 295 gramů v kompaktním těle po bytě je opravdu velmi příjemné, přenosnost doceníte zejména v oblastech, kam dostatečně nedosáhnou vaše domácí reproduktory. Kvalita zvuku je bezpochyby nižší než u Solemate, basy nejsou nijak úchvatné, ale co bychom od 12,5x5,3cm zařízení chtěli. Na svou velikost hraje dobře. Hlasitý ovšem dokáže být náramně.

Jabra Solemate MiniJabra Solemate Mini

Solemate Mini vydrží na jedno nabití reprodukovat hudbu až 8 hodin, stejnou dobu můžete strávit hovorem díky integrovanému mikrofonu. Zařízení na českých e-shopech prodává za cenu 2 490 korun, což je více jak o tisícovku méně než velký bratr klasický Solemate.


Reklama
jabra-solemate-mini Není ho vidět,
ale slyšet.
Jabra Solemate Mini
(Malý hlasitý diblík)
Cena: 2 490 CZK*
Jabra logo
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na českých e-shopech

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jabra Solemate Mini: Hlasitý diblík, který se vejde kamkoliv

Pondělí, 25 Listopad 2013 - 21:35 | AndyF1 | Si robia srandu ? tolko penazi za take nic ?

Zobrazit diskusi