CDR.cz - Vybráno z IT

Jabra Sport Wireless+: Odolná sluchátka na běhání

jabra-sport-logo
Pro mnohé z nás je hudba naším vlastním světem. Je tedy příjemné poslouchat oblíbené skladby téměř u všeho, sport nevyjímaje. Sluchátka by pak měla nejen dobře hrát, ale i správně držet v uších a být připravená přežít nějakou tu nehodu.

Sluchátka na sport jsou v mnoha ohledech specifická. Nepotřebujete většinou nijak oslnivou kvalitu zvuku, protože například běh je ze své podstaty pro vnitřní ucho poměrně hlučnou záležitostí. Naopak žádáte, aby sluchátka v uších dobře držela a pokud možno vás příliš neomezoval nějaký plandající kabel. Potřebujete tedy lehké bezdrátové zařízení, které odvede svou práci i v nestandardních podmínkách běhu. To Jabra Sport tedy ve své podstatě splňuje.

Sluchátka jsou dodávána v žlutočerném provedení s černým kabelem. Vyznávají technologii umístění baterie za ucho. Obě sluchátka spojuje plochá šňůrka zaručující jejich neoddělitelnost. Pravé řídící obsahuje nejprve multifunkční tlačítko pro pauzu/puštění hudby a také pro přijetí/odmítnutí hovoru. Delším stiskem zařízení zapnete a stejně tak i ponoříte do spánkového režimu. Multifunkční tlačítko doplňují dvě tlačítka pro ovládání hlasitosti a změnu přehrávané skladby a také tlačítko spuštění rádia, k čemuž nepotřebujete připojení telefonu. Interaktivní vybavení doplňuje zdířka pro USB nabíjení a modrá LEDka indikující spuštění přístroje a zapnutý bluetooth.

P1050843P1050841P1050844P1050845

Párovat s telefonem přes Bluetooth 3.0 můžete začít hned po zapnutí, před koupí si však zkontrolujte, jestli vybíráte odpovídající verzi pro Android nebo pro iOS. Průvodce vám bude dělat ženský hlas, který oznamuje zapnutí/vypnutí přístroje, ukončení hovoru a další události. Kvalita zvuku hovoru ve sluchátkách je na dobré úrovni, ale ne příliš příhodné místo umístění sluchátek se odrazí na kvalitě zaznamenávaného zvuku z integrovaného mikrofonu, která příliš nepotěší. Na vyřízení neodkladných hovorů však nejspíš postačí.

P1050846P1050847P1050848P1050850

Zvuk reprodukované hudby skutečně neoslní svou kvalitou, ale je naštěstí dostatečně hlasitý, že hudbu slyšíte i při běhu na štěrku či v ruchu velkoměsta. Se zvukem souvisí i usazení sluchátek v uších, které mi osobně dělalo trochu problémy z důvodu malých uší a trávil jsem pozicováním zařízení před během i pár desítek sekund. Jabra se rozdíly ve velikosti snaží řešit přídavnými špunty různých tvarů a je zde opravdu z čeho vybírat. Paradoxně mi ale nakonec velikostně sluchátka vyhovovala, protože nemám rád zařízení příliš natěsno v uších. Obvykle to však znamená, že pak sluchátka snadno vypadnou. I když to zde jistí spojovací šňůra, za dobu hned několika běhů se mi to ale nikdy nestalo, což přisuzuji poměrně nízké váze a také příjemnému materiálu, ze kterého je tělo sluchátek.

P1050851P1050854P1050855P1050857

Jako velkou výhodu Jabra Sport Wireless+ vidíme možnost pouštění rádia bez nutnosti připojení telefonu, což ze zařízení dělá s necelými 23 gramy poměrně light-weight řešení. Další výhoda je možnost použití v dešti, prachu a Jabra Sport si poradí díky přizpůsobenému tělu i s nárazy. Při koupi získáte zdarma podporu pro aplikaci Endomondo, která umí plánovat váš trénink a můžete se zaregistrovat k tříměsíčnímu používání Premium verze aplikace zdarma. Na jedno nabití můžete mluvit po telefonu přes sluchátko až 4 hodiny, v pohotovostním režimu vydrží zařízení až 120 hodin. Za sluchátka v bezdrátové verzi Wireless+ zaplatíte na českých e-shopech zhruba 2 000 CZK.


Reklama
Snímek obrazovky 2013-11-01 v 0.37.08
Jabra Sport Wireless+
(Odolná sportovní sluchátka)
Cena: 2 000 CZK*
Jabra logo
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview

 

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jabra Sport Wireless+: Odolná sluchátka na běhání

Pátek, 8 Listopad 2013 - 06:15 | nameless1 | Protože MP3 do uší neumí to, co smartphone....
Úterý, 5 Listopad 2013 - 08:28 | Ladislav László | Proč bych to kupoval když můžu mít přímo MP3 do...

Zobrazit diskusi