CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Američané vyvíjejí nástupce tanku M1 Abrams. Prim má hrát umělá inteligence

no jestli to v tom bude system W10 tak hodně štěstí :)))))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nevyřeší ochranu proti roji dronům, tak je "tank" zbraň minulosti.
- Budoucnost vidím v mini-dron-tancích velikosti čtyřkolky s pásy.
- Trend směřuje, aby ty zbraně byly vzdáleně řízené, malé, levné, sériově vyráběné, odepsatelné a s nosností pár kilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musíte přestat čučet na TV a občas vylézt do reálného světa.
1. "mini-dron-tancích velikosti čtyřkolky s pásy." to jako fakt, tedy něco s váhou do 2 tun, nechme stranou takový detail jako je k čemu taková hračka bude, když uveze řekněme 200 kg munice a věnujme se postatnému , kolik ta hračka bude stát, řekněme 500.000 $ a ted to podstatné. Když do téhle malé věci střelíte 30mm průrazným projektilem tak je ta hračka za 500.000 $ odepsaná a mě to stálo cca 50$.
2. "Trend směřuje, aby ty zbraně byly vzdáleně řízené." Opět špatně. Ano mohu mít dálkově řízení zbraně v nějak omezená míře a pokud je na to místo a příležitost mohu je použít, ale příležitost na to bude spíš v asymetrickém konfliktu.
Proč, základní problém je ono dálkové řízení, komunikační kanál lze celkem dobře zarušit pokud ho tedy vůbec nepřevezmu a s ním i zbraně. Ne to není fantazie, ale již dlouho realita.
Irán dokazal díky ruské technice a sledováním amerckých komunikačmích kanálů získat a donuitt k přistání americký RQ-170 Sentinel.
Když Rusové v Syrii chtěli tak si americké jednotky nemohli zavolat ani pro pizzu, ruský REB zkrátka odstavil komunikační kanály a bylo po žížalkách. K čemu vám pak budou stovky vašich obrněných motorek, když s nimi nemůžete komunikovat a nepřátelští sběrači kovů vám je odnesou do sběru?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono to je dicky "zavod" mezi ochranou a zbrani které prorazi ochranu :)
kdyby to bylo na mně tak zruším zbrojní firmy a cely ten kolotoč zbrojení , a penize místo na zbrojení se dají třeba na vyčíštění moří od plastu ! atd

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lenže práve zbrojné firmy sú tie čo ovládajú tento svet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a to je ta největší chyba !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.