CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak často měnit stěrače, aby byla jízda v autě bezpečná?

To je teda článek...
Zkusil jsem stěrače Bosch Aerotwin. Super, stíraly perfektně. Za rok a půl stejně musely do odpadu. Stály mě 800,- (mám 725mm dlouhé).
Tak jsem zkusil z opačného konce - Starline. Stíraly perfektně, za 3/4 roku vrzaly. Tak šly taky do odpadu. ALE ty Starline mě stály nějakých 160,-. A teď mi řekněte, co je lepší...

Teď zkouším střed - Valeo. Uvidím, na jak dlouho budou.

Kdyby Bosch alespoň do těch Aerotwin dělal gumičky... Musím vyhodit funkční ramínka kvůli nefunkčním gumičkám. Zkusil jsem nějaké univerzální, ale nebylo to ono. Nasadit šly, stíraly, ale vrzaly od začátku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych že vybrat super není možné a už jsem to vzdal, měl jsem i dražší jak píšete 800 a žádný zázrak, nyní už kašlu na laborování a vždy vemu nějaký průměr. A máte pravdu, jednou jsem vzal nějaké z burzy, tzv. nebyli drahé a fungovaly dobře, jen nevím co to byla za značka. A nejsem si jistý ale silico valeo mají i ukazatel kdy je vyměnit, bezva reaguje to na slunce, po týdnu ostrého slunce se zobrazilo vyměň nás, stály jsme jen 1000Kč. A co to je univerzální/jen pro vaše auto stěrač. Jsem myslel že všechny jsou univerzální. U těch co zrovna mámm, výrobce přibalil 11 nebo kolik adaptérů aby zaručil kompatibilitu pro mnoho vozů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám aktuální Bosch Aerotwin už druhý rok a zatím fungují perfektně. A to jezdím autem v týdnu denně, takže se nenudí. Takže stojí víc, ale většinou něco taky vydrží, tak sahám raději po nich. Starliny apod. už má za sebou, nemám na to nervy. Někdy vydrží čtvrtrok, někdy půlrok, a pak začnou vrzat. Někdy, když má člověk šťastnou ruku, tak vržou od jejich prvního setření. A jestli mne něco vytáčí, tak to jsou vrzající stěrače, ty v autě nesnesu. Jo a měl jsem i takovou perličku, že ten plastový držák u těch levných šmejdů nevydržel zimu, zkřehnul a rozpadl se, takže mi cestou stěrač upadl.

Takže beru Bosch, sice si připlatím, ale zatím jsem se nesetkal s vrzajícími.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak jak casto. Ked zacnu zle stierat. Nove stierace mam uz asi druhy rok pripravene v zalohe a tamtie stare furt stieraju dobre. Teraz na zimu ked mrzne by som ich aj tak nemenil. Su to nejake shity, co som kupil, lebo aktualne nemali bosch, nove v zalohe su bosch aero twin (take som mal aj pred tymi shitackymi)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že bych taky dokázal pro CD-R server spáchat podobně laděný článek, možná by nebyl tak úplně mimo mísu jako tenhle, výsledkem doporučení by byl Zewa Aqua Tube.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konstrukce stěračů podle sklonu skla? U formule 1 nebo kde? Standardem je osa pohonu stěrače kolmá ke sklu a je to. Jinak to stejně nemůže fungovat.

Používám zásadně stěrače typu banán, ty vahadélkové mě věčným zamrzáním pantíků znechutily už před mnoha lety. Koupím jakékoli laciné, při mém ježdění hladce vydrží dva roky. Vyměňuji, jakmile jsou poškozené hrany (nechávají stopu).

Předchozí auto mělo stěrače protiběžné, tam jsem vždycky musel pravý otočit na ose, protože banány mají asymetrický profil kvůli aerodynamickému přítlaku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.