CDR.cz - Vybráno z IT

Jak chránit svoji doménu před podvrhy a úniky citlivých údajů?

PR článek
Slyšeli jste již o útocích na internetu, které spočívají v podvržení falešných internetových stránek? Víte, jak můžete svoji doménu či přímo internetové připojení proti takovým podvrhům chránit? Která doména je nejlépe zabezpečená? Když doména, tak česká a zabezpečení DNSSEC.

Důvěryhodná doména a zabezpečení DNSSEC

Co má společné důvěryhodnost vaší domény s DNSSEC? Pokud chcete doménu, která vám i vašim uživatelům poskytne jistotu, že nedojde k podvržení falešných internetových stránek a zneužití soukromých údajů a hesel, tak to je česká doména, která je známá zabezpečením DNSSEC.


Důvěryhodnost české domény je populární po celém světě a zabezpečení DNSSEC vyžívala mezi prvními doménami. Správce české domény CZ.NIC je nejen provozovatelem české domény, ale také rozšiřovatelem zabezpečení CZ.NIC.

A jak vůbec takové zabezpečení DNSSEC funguje?

DNSSEC je technologie, která je rozšířením DNS. DNSSEC zabezpečuje informace poskytované systémem DNS v internetových sítích a zabraňuje svým zabezpečením podvržení falešných stránek a manipulaci s nimi.

K podvržení stránek útočníky dochází z důvodu získání choulostivých informací od uživatelů, jako jsou osobní a přihlašovací údaje, hesla a podobně. Technologie DNSSEC využívá k funkci zajištění falšování asymetrickou kryptografii, která funguje na principu privátního klíče, který je elektronicky podepsaný a veřejného klíče, který ověřuje úplnost a správnost informací.

Pokud i vy chcete, aby vaše doména disponovala zabezpečením DNSSEC, tak si vyberte registrátora, který poskytuje i zabezpečení DNSSEC. Seznam vhodných registrátorů spravuje také sdružení CZ.NIC.

Třeba společnost TELE3 poskytuje veškeré služby v oblasti internetových a telekomunikačních služeb včetně registrace nejen české domény a zabezpečení DNSSEC.

TELE3 je na zabezpečení skvěle připravena a poskytuje kvalitní rozložení DNS na různých TLD doménách, aby tak bylo zabráněno případným útokům a podvrhům stránek. Servery má společnost také v USA a v Německu. Používá protokoly IPv4 a IPv6.


Dále můžete využít veškerou správu a servis pro multihosting, FTP hosting, SEO hosting, DNS hosting, pronájem serveru, virtuální servery, monitoring i zálohování.

Co se týká registrace domén, tak TELE3 provádí registrace nejen nových domén, ale také převod existujících domén a jejich bezpečný prodej.