CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak fungují fake odběratelé na sociálních sítích? Vyplatí se podobné služby?

Nevyplatí a to ze všech myslitelných směrů.

1. Nejsou to reálné bytosti, nebo jsou to lidé (přesněji řečeno účty lidí) z koutů světa, kteří mluví jiným jazykem a z toho obsahu nemají nic.
2. Algoritmy používané při posuzování publika už znají tyto podezřelé aktivity a už do svých podmínek zařadily tyto lajkovací a odebírací farmy do zakázaných. A na příjmy může zapomenout.
3. Žádná reálná komunita. Nakonec dojde k tomu, že člověk při desítkách tisíc odběratelů se zamyslí nad tím, proč vlastně dělá obsah, který ještě dotuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mno když se zeptáš jakéhokoliv SEO tak se to vyplatí, jinak by to neexistovalo, algoritmy sice zareagují ale ne tak rychle a ty jsi po určitou dobu ve trending za což bys jinak musel utratit větší sumu peněz. Nedá se na tom stavět ale dá se to použít jako reklamní kampaň s nižšími náklady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Některé sociální sítě nabídnou obsah jen určitému procentu z vašich sledujících, a až poté, co tito sledující interagují s příspěvkem, tak jej nabídnou dalšímu procentu, a tak postupně. Obsahu už je totiž tolik, že jej sítě musí nějak filtrovat, takže za "kvalitní" obsah považují prostě ty příspěvky, co mají nejvíce interakcí (a už je jedno, zda je to hejt nebo lajk nebo jen proklik).
Takže fake sledující mohou být vlastně kontraproduktivní, pokud s příspěvkem skutečně neinteragují. Protože pak jej síť nevnímá jako "kvalitní" obsah, algoritmus jej neposouvá dalším skupinám a příspěvek umře po cestě, protože se zobrazuje mrtvým uživatelům.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.