CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Můj první chytrý telefon: BlackBerry 10 OS a BlackBerry Q10 [5]

Jedine rozumne reseni je vytahovaci klavesnice ...... treba jak ma htc vision.
Bohuzel se dnesni trend ubira k tomu, aby telefony nemely vubec zadne tlacitka ..... pripomina mi to leskle displeje, doufam, ze ten trend brzo zmizi:o)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

BB urcite klavesnici a la HTC Vision delat nebude. Spis udelaji casem model jako BB Torch nebo Palm Pre. Jenze pruzkum a prodeje ukazaly, ze to neni zas tak zadana konstrukce. Aktivni pisalci poridi pevnou qwerty a bezny uzivatel s trochou mailovani sahne po touche screenu.

Zrovna mi tu lezi na stole BB Z70, Q10 a Q5 a musim rict, ze v pristi generaci BB zarizeni skoro urcite pujdu do qwerty. Paradoxne se mi lip pise na Q5, protoze ma vetsi tlacitka dal od sebe a gumovejsi stisk, ale mam dost velky ruce a Q10 je takova jistejsi.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

dle mého názoru je lepším řešením vysouvací klávesnice třeba jako má Dell Venue, nebo Palm Pre. I po vysunutí se telefon dá ovládat jednou rukou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajimavost:
- BB 10 ma v sobe server na windows sdileni (samba) a DLNA
- Muzete se volne hrabat v nesystemovych datech - stejne jako na neodemcenem Androidu
- Stávající firmware 10.2.0 už umí Android 4.2 aplikace, ale je potřeba je komplikovaně převádět z .APK na .BAR - nic pro normální lidi
- Nová verze firmwaru 10.2.1, která má vyjít v lednu, už dovoluje instalaci rovnou z .APK a funguje tak Yandex store nebo Amazoní store na aplikace. Veškerá nekompatibilita BB je totiž způsobená rozhraním Googlu, které je uzavřené a většina aplikací na Google Play ho nějak používá. Paradoxne proto dostanete do BB 10 Google Maps (nic pro běžného uživatele), ale velkou část aplikací, které jsou na Google Play ne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, měl bych dotaz ke všem testovaným platformám. Lze nastavit u příchozího hovoru kromě zobrazení jména kontaktu i jiné údaje? Hlavně název společnosti, případně nějakou poznámku u kontaktu. Např. "Nebrat, dlužíme za faktury" :-D.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě tato série článků připomíná ten vtip, jak si bohatý podnikatel vybírá manželku ze tří kandidátek. Každé dal milion a za měsíc mu měli říct co s těmi penězi udělaly. První říká: "Miláčku, celý milion jsem utratila za šaty, fitness, plastické operace a zkrášlování, abych se ti co nejvíce líbila." Druhá říká: "Miláčku, za ty peníze jsem ti nakoupila krásné dárky, abych ti udělala radost." A nakonec třetí říká: "Miláčku, ten milion jsem investovala a tady ti vracím dva miliony."
Tak co myslíte, kterou si vybral? Přece tu s největšíma kozama.

Tady je to podobné, je úplně fuk jaký systém na tom mobilu běží a jaké má vlastnosti, autor si prostě vybral ten s HW klávesnicí, u tohoto mobilu si dokonce nastudoval ovládání pomocí gest a různé fičury, což se u ostatních OS neobtěžoval.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych řekl, že u těch ostatních je to víc vidět, protože jsou obecně známější. Když jsem odkaz na tento článek poslal někomu, kdo se o dění okolo BB aktivně zajímá, telefon má a systém používá, tak ty komentáře v okně IM nebyly rozhodně publikovatelné...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pobavila mě věta "BlackBerry je hlavně pracovní nástroj (něco jako ThinkPad)". Bejvávalo...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"Pozn. redakce CDR: Tento článek NENÍ objektivní recenzí BlackBerry 10 OS. Je to subjektivní zpověď člověka, který se systémem začíná."

A kde ste prisli na to ze recenze je objektivni??Jako ze ostatni vase recence jsou???Objektivita je konstatovani faktu, to si zapiste za usiska!!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.